Apple iPhone 13 için Samsung'la görüşmeler yapıyor - Haberler - indir.com

Apple iPhone 13 için Samsung'la görüşmeler yapıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-01 18:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

iPhone akıllı cihaz serisinde yakınlaştırma yeteneklerini daha da yukarıya taşımak isteyen Apple, periskop tabanlı bir arayış içerisindedir. Bunun için Samsung ile görüşmeler yapılmaya başlandı. iPhone 12 serisini kullanıcıların beğenisine sunulan Apple, iPhone 13 için çalışmalara başlamış gözüküyor. Bu yıl içerisinde ilk kez iPhone serilerinde LIDAR lazer tabanlı olan derinlik sensörlerine yer veren Apple gelecek yıl içerisinde büyük sürprizlere imza atacak gibi gözüküyor. 

iPhone 13'ler için periskop lensler geliyor

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Apple özellikle Plus versiyonları ile beraber optik yakınlaştırma özelliğine yer vermeye başladı. Akıllı cep telefon dünyasında da optik yakınlaştırma özellikle orta üst seviyeden başlamak üzere kullanılıyor. Bununla beraber aynı zamanda periskop tarzındaki güçlü çözümler Android cephesini bir adım daha öne getiriyor. 

Apple'a 70 bin dolarlık rüşvet!Apple'a 70 bin dolarlık rüşvet!

Samsung Galaxy S20 Ultra, Huawei P40 Pro, Vivo X50 Pro+, OPPO Find X2 Pro, Huawei Mate40 Pro gibi birçok amiral gemisinde periskop lenslere yer veriliyor. Gerek yazılım kısmında gerek yapay zeka sayesinde 100x ve üzeri dijital yakınlaştırma elde edilebiliyor. iPhone 12 serisinde ise 10x dijital yakınlaştırma sağlamak mümkün ancak yine de rakip modeller biraz daha keskin yakınlaştırma özelliği sunuyor. 

Göründüğü üzere Apple optik yakınlaştırma noktasında rakiplerinin gerisinde kalmak istemiyor gibi gözüküyor. Konu hakkında iddialara göre gelecek yıl periskop tabanlı bir yakınlaştırma çözümü için Samsung ile görüşmeleri sürdürüyor. Buradaki esas önemli nokta ise geçtiğimiz dönemde periskop lensler tasarlayan Corephotonics firmasını Samsung satın almıştı. Corephotonics yakınlaştırma teknolojileri ile ilgili Samsung ve Apple'a yaptığı suçlamalarla biliniyor. Samsung satın almış olduğu ve sonrasında ise haliyle ilgili patentler de Samsung'a geçti. Henüz iPhone 13 serisinde ne tür bir periskop lens tercihi yapılacak bilinmiyor ancak Apple muhtemelen teknolojiyi daha da olgunlaştırarak kullanıma sunacaktır. Konu hakkında elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlıdır. 


Apple M1 Mac kullanıcıları Bluetooth sorunuyla gündemdeApple M1 Mac kullanıcıları Bluetooth sorunuyla gündemde
Apple Watch kan basıncını sürekli ölçebilecekApple Watch kan basıncını sürekli ölçebilecek
Apple Macbook için yeni bir patent aldıApple Macbook için yeni bir patent aldı

PAYLAŞ