Apple iPhone 12'nin çıkış tarihini değiştirebilir - Haberler - indir.com

Apple iPhone 12'nin çıkış tarihini değiştirebilir

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-28 18:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Apple'ın bu yıl içerisinde duyuracağı yeni iPhone 12 modelleri ile ilgili detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Şimdi ise iPhone 12 adlı akıllı cihazın çıkış tarihi konusunda oldukça dikkat çekici bir iddia da gündeme geldi. Söz konusu bu iddialar gerçekleri yansıtıyorsa, Apple şirketinin yıllardır yapmakta olduğu etkinliğini değiştirmek zorunda kalması ile karşı karşıya olacak. 

iPhone 12 çıkış tarihi değişiklik gösterebilir

Cowen adlı bir yatırım bankası tarafından iddia edilen yeni bilgilere göre, corona virüsün üretim tarafındaki etkisi nedeniyle Apple, bu yıl yeni iPhone modellerini iki ay ertelemek zorunda kalacaklar. Bu da yeni iPhone modellerinin Kasım 2020 tarihinde tanıtımının gerçekleşeceği anlamına gelen bir durumdur. Konuyla ilgili olarak geçmişe bakmak gerekirse Apple, uzun bir süredir yeni nesil iPhone modellerini, söz konusu yılın eylül ayı içerisinde tanıtmayı tercih etmesi ile biliniyordu. Fakat 2020 yılı Apple'ın uzun yıllardır devam ettirdiği takvimini değiştirmek zorunda kalacağı bir yıl olacak gibi gözüküyor. iPhone cephesinde yaşanan bu gecikme ile ilgili iddialar, daha önce de gündeme gelmişti. Fakat en fazla bir ay olacak bir gecikmenin yaşanabileceği ve iPhone 12 çıkış tarihi olarak Ekim 2020'nin belirleneceği ifade ediliyordu. Şu an ise söz konusu bu gecikmenin iki aya kadar uzayabileceği gündeme getirilmiş oldu. 

iPhone 12 tasarımı değişiyoriPhone 12 tasarımı değişiyor

Bu bilgilere ek olarak üretim miktarı konusunda da çeşitli iddialar ortaya çıktı. Apple şirketinin 2020 yılının ikinci çeyreği itibariyle 35 milyon iPhone üretimi gerçekleştireceği belirtiliyor. Bu da 2019 yılının aynı dönem içerisine göre yeni iPhone hazırlıklarının yüzde 13 gerilediği anlamına geliyor. Anlaşıldığı üzere o ki pandemi, Apple şirketinin üretim sürecini ciddi anlamda etkilemiş gözüküyor. Son olarak hatırlatmak gerekirse Apple’ın bu yıl dört farklı iPhone modeli üzerinde çalışmalar gerçekleştirdiği ve bu modellerin 5.4 inç iPhone 12, 6.1 inç iPhone 12 Max, 6.1 inç iPhone 12 Pro ve 6.7 inç iPhone 12 Pro Max olarak sıralanmasının beklendiği ifade ediliyor. Hem tasarımı hem de teknik özellikleri ile kullanıcıların beğenisini kazanacak olan iPhone 12 adlı akıllı cihaz hakkında elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlı olup yakın zamanda daha fazla bilgi elde edilmesi bekleniyor. 


iPhone 12 serisinin fiyatı belli olduiPhone 12 serisinin fiyatı belli oldu
iPhone 12 ailesinin ekran ve kamera özellikleri sızdırıldıiPhone 12 ailesinin ekran ve kamera özellikleri sızdırıldı
iPhone 12 ekranı Samsung tarafından üretilecekiPhone 12 ekranı Samsung tarafından üretilecek

PAYLAŞ