Apple iPhone 12 mini üretimini durdurabilir - Haberler - indir.com

Apple iPhone 12 mini üretimini durdurabilir

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-08 18:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Geçtiğimiz sene iPhone 12 mini modelini duyuran Apple’ın tedarik zincirlerine yakın kaynaklardan öğrenilene göre şirket bu modelin üretimini durdurmak üzere.

Hatırlarsanız Apple geçtiğimiz sene Ekim ayında iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max ve iPhone 12 mini'yi kapsayan yeni iPhone 12 serisi akıllı telefonlarını tanıtmıştı. iPhone 12 mini modeli serinin en uygun fiyatlı telefonu olmasıyla serinin en çok satış beklenen modellerinden biriydi.

Apple dünyanın en beğenilen şirketleri listesinde üst üste 14. sırada yer alıyorApple dünyanın en beğenilen şirketleri listesinde üst üste 14. sırada yer alıyor

Ancak iPhone 12 mini modelinin diğer modellere göre nispeten daha düşük fiyat etiketine sahip olması Cupertino devinin onu en çok satanlar haline getirmesini sağlayamadı. iPhone 12 mini modeli şuan seride en az satan telefon olmakla birlikte satıların sadece %6'sını oluşturuyor. Tedarik zincirindeki kaynaklarla iletişimde olan olan pek çok analist ise Apple'ın 2021'in ikinci çeyreğinde iPhone 12 mini modelinin üretimini durduracağını savunuyor.

iPhone 12 mini özellikleri

  • kran: 5,4 inç, 2532 x 1170 piksel, 460 ppi
  • İşlemci: Apple A14
  • RAM: 4 GB
  • Depolama: 64 GB, 128 GB, 256 GB
  • Ön Kamera: 12 MP
  • Arka Kamera: 12 MP + 12 MP
  • Bağlantı: 5G SA/NSA, Çift 4G VoLTE, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.0, USB Lightning
  • İşletim Sistemi: iOS 14
  • Batarya: 2227 mAh
  • Renkler: Beyaz, Siyah, Mavi, Yeşil, Kırmızı

iPhone 12 ömrü en kısa süren kompakt model olabilir

Ünlü yatırım şirketi JPMorgan Chase geçtiğimiz gün ünlü analist William Young'ın iPhone 12 ve iPhone 12 mini üretimi hacminin sırasıyla 9 ve 11 milyon olarak öngördüğü bir tahmin yayımladı. Ayrıca yayımlanan yeni tahminlerde iPhone 12 mini modelinin pazar talebinin diğer modellere nazaran çok zayıf olduğu ve telefonun küresel satışların çok düşük olduğu da doğrulandı.

iPhone 12 yerine alabileceğiniz 3 alternatif model

Buda iPhone 12 mini modelinin ömrü en kısa süren iPhone modeli olabilme ihtimalini gündeme getiriyor. Ayrıca Apple’ın bu sene piyasaya süreceği yeni iPhone ailesinde bir kere daha kompakt bir modele yer vermesi ancak bu modeli daha gelişmiş özelliklere piyasaya sürerek kullanıcılara daha cazip bir alternatif sunması da bekleniyor.

Geçtiğimiz senenin son çeyreğinde Apple, rekor sayıda iPhone satışına ulaşarak akıllı telefon pazarında Samsung'u geçmeyi başarmış ve yeniden dünyanın lider akıllı telefon markası olmuştu. Şirket piyasaya sürdüğü yeni modelleriyle ileriye yönelik büyük bir sıçrama gösterirken, Huawei'nin konumu da ciddi ölçüde zayıfladı. Counterpoint Research'in paylaştığı verilere göre, Apple'ın akıllı telefon sevkiyatları %22 artış göstermiş durumda. Bu başarının da büyük ölçüde, beşinci nesil hücresel ağları destekleyen iPhone 12 serisine ve seriye olan yüksek ilgiye bağlı olduğu düşünülüyor.

 


Apple MacOS Big Sur 11.2 güncellemesini yayımladıApple MacOS Big Sur 11.2 güncellemesini yayımladı
Epic Games ile Apple arasındaki mücadele artıyorEpic Games ile Apple arasındaki mücadele artıyor

PAYLAŞ