Apple, iPhone 12 kamera sorunu için çözüm arıyor - Haberler - indir.com

Apple, iPhone 12 kamera sorunu için çözüm arıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-07 16:31:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Analist Ming-Chi Kuo tarafından yapılan yeni bir araştırma notuna göre, Apple'ın tanıtımı yaklaşan standart iPhone 12 modelleri için kamera lens tedarikçilerinden birisi kalite sorunları ile karşı karşıya kalmış durumda. Apple'ın iPhone 12 lansmanını kısa bir süre ertelemesinden sonra tedarikçi sorunlarının gelişmesi bu ertelemenin uzamasını ne derece etkileyecek merakla bekleniyor. Apple, lansmandan önce iPhone 12 kamera sorunu için çözüm bulmak istiyor.

Apple, iPhone 12 kamera sorunu için çözüm arıyor

Yaptığı tahminler ile ünlenen Ming-Chi-Kuo, Genius Electronic Optical’ın 5.4 inç ve 6.1 inç ‌iPhone 12‌ modellerine yönelik olarak geniş açılı kamera lensinde kaplamaları ile ilgili sorunlar tespit ettiğini söyledi. Sorun, yüksek sıcaklık/nem testi esnasında ortaya çıktı ve Genius'un tanıtımı yaklaşan iPhone 12 model cihazlar için yeni bileşen tedarik etmesi gerekiyor. Apple'ın toplam olarak kamera lensleri üretimi için çalışmış olduğu 3 tedarikçi bulunuyor.

iPhone 12 ekranıyla ilgili yeni gelişmeleriPhone 12 ekranıyla ilgili yeni gelişmeler

Apple'ın bahsettiğimiz bu lensler için diğer tedarikçisi olan Largan, Kuo'nun söylemine göre herhangi bir kalite problemi oluşmuş değil. Apple'ın Largan'dan gelen sarf malzemelerine lansman programında gecikme yaşamamak için öncelik verilebileceği ifade ediliyor. Kuo paylaşmış olduğu açıklamada 

5.4 inç ve 6.1 inç alüminyum çerçeveli iPhone 12’nin, düşük kaliteli 7 Megapiksel geniş açılı lens kalite sorununun Ağustos’un ortasından Eylül ayının ortasına kadar sorunun çözülebileceğini düşünüyor.

Apple, geçen hafta yaptığı açıklamada, iPhone 12 serisinin normalden birkaç hafta sonra piyasaya çıkacağını doğrulamıştı.



PAYLAŞ