Apple, iPad mini ekran hatasına “normal” dedi - Haberler - indir.com

Apple, iPad mini ekran hatasına “normal” dedi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-29 18:00:22
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Piyasaya yeni sürülen iPad mini modellerinin ekranlarında yaşanan problem için Apple açıklama yaptı. iPad Mini’de yaşanan sorun nedeniyle iyi bir performans alamayan kullanıcılar mevcut durumu hata olarak niteleyerek Apple'ın mevcut sorunu çözmesini istedi. iPad Mini 6’nın iki tarafı arasında yenileme hızları ile ekran senkronizasyonunun yakalanamamış olması, cihazlarda görüntü kalitesini bozuyor. Ancak teknoloji devi adına bir sözcü tarafından Ars Technica'ya yapılan yeni açıklamalar, milyonlarca kullanıcıda hayal kırıklığı yarattı.

“LCD ekranlar için normal bir durum”

Sözcü tarafından yapılan açıklamalarda LCD paneller için mevcut durumun son derece normal olduğu belirtildi. LCD ekranlarda ekranların satır satır yenilendiğini belirten sözcü, bu nedenle de özellikle kaydırma gibi durumlarda ekranda benzer sorunların görülmesinin normal olduğunu ve sanıldığı gibi bu durumun hata değil, teknolojik donanımlardan kaynaklandığını belirtti. 60Hz LCD iPad'lerde daha yaygın bir şekilde görülen mevcut durum, her ne kadar Apple tarafından normal bir şekilde karşılansa da bu açıklamaların ardından sosyal medyada yeni bir tartışma başladı.

Mevcut teknolojinin bu hali ile hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğini belirten kullanıcılar, tabletin dikey moda alınması ile birlikte ortaya çıkan bu durumun normal olmadığını öne sürdü. Üstelik kullanıcıların iddialarına göre tablet dikey moda alındıktan sonra ortada belirgin bir çizgi görünmeye başlıyor. Bu çizginin bir tarafında yenileme hızı daha düşük kalırken diğer tarafında yenileme hızı normal bir şekilde çalışıyor. Ancak tek bir panelin iki farklı bölümünde farklı yenileme hızlarının ortaya çıkması, Apple'ın açıklamasını ikna edici olmamasına neden oldu. 

Sözcünün tavrı tepki çekti

Apple sözcüsü tarafından yapılan açıklamalar 28 Eylül tarihinde paylaşıldı. Hata olarak durumu nitelendirmeyen sözcünün mevcut cihazdaki görüntü sorununu dikkate almaması ve önemsenmemesi tepki çekmesine yol açtı. Yapılan paylaşımlarda özellikle böyle bir kalite sorunu yaşanması nedeniyle cihazların düşük satış rakamlarında kalabileceği de belirtildi.

Yapılan açıklamalar sonrasında artan tartışmalara Apple'ın resmi kanalları ile yanıt verip vermeyeceği merak ediliyor. Çok fazla tatmin etmeyen yeni açıklama, cihazlardaki problemin giderilmediği göz önünde bulundurulduğunda daha fazla tartışmaya yol açabilir.





PAYLAŞ