Apple iOS'taki casusluk yapan uygulamaları ifşa etti - Haberler - indir.com

Apple iOS'taki casusluk yapan uygulamaları ifşa etti

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 10 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-06 19:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Gelişmiş, gizlilik özellikleriyle dikkatleri üzerine toplayan iOS 14, birçok uygulamanın pano casusluğu yaptığını ortaya çıkardı LinkedIn uygulaması kullanılarak Call of Duty'e kadar izinsiz bir şekilde panoya erişen o uygulamalar aşağıda yer alıyor. Ana ekranda yer aln widget'larından uygulama kütüphanesine kadar birçok özelliğe ev sahipliği yapan iOS 14 işletim sistemi, gizlilik ve güvenlik için de önemli özellikleri kullanıcıların beğenisine sunuyor. Bu özelliklerden birinde herhangi bir uygulama panodaki verilere (kes, kopyala ve yapıştır eylemlerinin kullanıldığı veriler) erişim sağlarsa kullanıcının bildirimle uyarılması sağlanıyor. İşte iOS 14'ün bu gizlilik özelliği, birçok uygulamanın izinsiz bir şekilde panodaki verilere eriştiğini ortaya çıkardı. 

Üstelik söz konusu bu uygulamaların birçoğu herhangi bir şekilde metin alanı ya da ilgili işlevlere ihtiyaç duymuyor. Dolayısıyla ifşalanan uygulamalardan bazıları, tamamen casusluk amaçlı olarak panoya erişiyor.

iOS 14 hangi iPhone modellerine gelecek?iOS 14 hangi iPhone modellerine gelecek?

Büyük bir tehlike var

iOS&iPadOS işletim sistemine sahip olan akıllı cihazlar ve Mac'ler, birbirleri arasında içerik kopyalayıp yapıştırmayı sağlayan "Evrensel Pano" adı verilen bir özellik kullandığından, panoya erişen bu uygulamalar kullanıcıların şifreleri, kredi kartı bilgileri, bankacılık bilgileri ve çok daha fazlasını içerebilecek birçok veriye erişebilir. 

Pano casusluğu yapan uygulamalar

LinkedIn

Call of Duty

Fruit Ninja

PUBG Mobile

Accuweather

AliExpress

Google News

Tik Tok

Reddit

Overstock

Paetron

ABC News

Al Jazeera English

CBC News

CBS News

CNBC

Fox News

News Break

New York Times

NPR

ntv Nachrichten

Reuters

Russia Today

Stern Nachrichten

The Economist

The Huffington Post

The Wall Street Journal

Vice News

Hotels.com

Hotel Tonight

The Weather Network

Sky Ticket

TruCaller

ToTalk

Tok

Viber

Weibo

Zoosk

8 Ball Pool

Amaze!!!

Bejeweled

Block Puzzle

Classic Bejeweled

Classic Bejeweled HD

Golfmasters

Plants vs Zombies Heroes

Bed Bath & Beyond


iOS 14 ile birlikte iPhone'lar arama kaydetme özelliği gelebiliriOS 14 ile birlikte iPhone'lar arama kaydetme özelliği gelebilir
iOS 14 beta sürümünün Türkiye'de yayımlanacağı tarih belli olduiOS 14 beta sürümünün Türkiye'de yayımlanacağı tarih belli oldu
iOS 14 tanıtıldıiOS 14 tanıtıldı

PAYLAŞ