Apple iOS 3.5 güncellemesi için kritik bir karar aldı - Haberler - indir.com

Apple iOS 3.5 güncellemesi için kritik bir karar aldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-09 16:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Teknoloji devi İOS 13.5 sürüm güncellemesi için kritik bir karar aldı. Buna göre iOS 14 serüveni başlamak üzere olan Apple, 22 Haziran 2020 tarihinde düzenlenecek olan WWDC 2020 etkinliği için şimdiden kullanıcılarını heyecanlandırdı diyebiliriz. Apple’ın iOS 13.5.1 yazılımı geçtiğimiz hafta yayınlandı. ABD’li teknoloji şirketinin eski iOS sürümlerine geri dönüş kapatma kuralı bu sürüm için de uygulandı. Buna göre iOS 13.5 yazılımının imza yetkisi ortadan kaldırıldı. Buna göre hiçbir Apple kullanıcısı iOS 13.5 sürümüne geri dönüş yapamayacak. Apple’ın bu politikasına iOS 13.4 sürümünde de karşılaşmıştık.

İOS 13.5 için geri dönüş yapılamayacak

Microsoft OneDrive’a iOS Live Photo desteği gelecekMicrosoft OneDrive’a iOS Live Photo desteği gelecek

BU sayede “iOS 13.5 güncellemesine nasıl geri dönülür” veya iOS 13.5 sürüm güncellemesi nasıl yüklenir gibi sorularda artık cevapsız kaldı diyebiliriz.  Bundan böyle iOS 13.5 güncellemesine geri dönülemeyeceği için tozlu raflardaki yerini aldı diyebiliriz. Apple, iOS 13.5.1 güncellemesinden önce COVID-19 ile alakalı hazırlamış olduğu yazılımları iOS 13.5 yazılımı aracılığı ile iPadOS, macOS, tvOS ve watchOS platformlarına da aktarmıştı. Bildiğiniz üzere Corona virüs salgını sebebinden ötürü maske kullanmaya başlayan kullanıcılar yüz tanıma sisteminde çeşitli problemler ile karşılaştılar. Apple ise bu problemi çözebilmek için bu yeni sürümü geliştirdi. Bu çözüm iOS 13.5 ile beraber gelmişti. Kısa süre önce piyasaya sürülen bu sürüm maske takan bir kullanıcının yüzündeki maskeyi algılayabilmesine ve parola ekranına hızlı geçiş sağlamasına olanak sağlıyor.


iOS cihazlarda ekran kontrastı ve şeffaflığı nasıl arttırılır?iOS cihazlarda ekran kontrastı ve şeffaflığı nasıl arttırılır?
iOS 14 hangi iPhone modellerine gelecek?iOS 14 hangi iPhone modellerine gelecek?

PAYLAŞ