Apple iOS 14 App Clips verileri geliştiricilerin erişimine açacak - Haberler - indir.com

Apple iOS 14 App Clips verileri geliştiricilerin erişimine açacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-24 15:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Uygulamaları indirmeye gerek olmadan kullanma imkanı sunan App Clips kartlarının analiz verileri geliştiricilere açılıyor. App Store Connect üzerinden geliştiriciler ve verilere erişim sağlayabilecekler. Apple'ın iOS 14 sürümü ile beraber sunulan ve Android işletim sisteminin Instant Apps çözümüne oldukça benzerlik gösteren App Clips adındaki anlık olarak uygulama çalıştırma özelliği geliştiricilerin de erişimine açılıyor. 

App Clips hangi özelliklere sahiptir?

Bugün uygulama mağazaları üzerinden milyarlarca kez uygulamalar indirilir fakat kullanıcıların bu uygulamaları indirmeden önce denemek istedikleri de bir gerçektir. Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Google, buna yönelik olarak Android işletim sistemi bulunan akıllı cihazlarda Instant Apps adında bir çözüm olarak kullanılıyor. Kendinize uygun olan uygulamaları indirmeye gerek duymadan kullanabiliyor ve bu sayede de nasıl çalıştığına dair belirli bir fikir elde edebiliyorsunuz.

Apple M1 işlemcisine özel kötü yazılım ortaya çıktıApple M1 işlemcisine özel kötü yazılım ortaya çıktı

Apple’ın iOS 14 ile kullanıma sunduğu App Clips özelliği de herhangi bir uygulamayı indirmeye gerek duymadan anlık olarak kullanma mantığı üzerine kuruludur. Bununla beraber ise kullanıcılar bu küçük parça içerisinde belirli işlemleri gerçekleştirebiliyor ve hatta Apple Pay kullanarak da kahve ücretleri ödenebiliyor. İsterse ilgili uygulamayı indirerek kullanmaya başlayabilir. App Clips etiket olarak QR kodu olarak veya link olarak da sunulabilir. App Clips uzun bir süredir analizlerden bağımsız bir şekilde çalışıyordu. Bu haftadan itibaren ise App Clips kullanım verileri App Store Connect üzerinden geliştiricilerin beğenisine sunulacak. 

Geliştiriciler kliplerin görüntüleme sayısını, oturum hatalarını, indirme sayılarını görebilecek ve kullanıcıların etkileşim analizini yaparak uygulamayı kullanmak isteyip istemediklerine karar verebilecekler. Görüntüleme sayısı App Clips kartının gösteri ile başlar. İndirme sayıları ise kart üzerindeki tuşa basılması ile başlıyor. Kullanıcı kart üzerinde yer alan linke tıklayarak uygulamayı indirirse analiz ilgili karta veriliyor. Bu kartlar doğrultusunda faydalı bilgiler elde edilerek kullanıma devam edilir. 


Apple yeni Apple Pencil patenti aldıApple yeni Apple Pencil patenti aldı
Apple katlanabilir iPhone için LG Display'le çalışıyorApple katlanabilir iPhone için LG Display'le çalışıyor
Benjamin Lyon Apple'daki görevinden ayrıldıBenjamin Lyon Apple'daki görevinden ayrıldı

PAYLAŞ