Apple iOS 13'teki FaceTime hatasını düzeltemiyor! - Haberler - indir.com

Apple iOS 13'teki FaceTime hatasını düzeltemiyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-27 19:32:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Apple kullanıcılarının Temmuz 2019 yılından beri çok defa şikayetçi oldukları bir iOS 13 hatası bulunuyor. FaceTime uygulamasında bulunan bu hata sebebiyle, kullanım esnasında Wi-Fi bağlantısı kesiliyor ve Apple’ın üzerinde çalışmış olduğu bu problem hala çözülebilmiş değil. Birçok Apple kullanıcısı tarafından hem iPhone hem de iPad cihazlarda FaceTime kullanırken Wifi bağlantılarının kesilme problemi bulunuyor. Yeni güncelleme ile beraber yaşanan bu problem, ilk olarak 6 ay önce Reddite’te gündeme geldi. iOS 13 beta sürümündeyken henüz rastlanan bu problem, ilginç bir şekilde çözülebilmiş değil. Kullanıcılar ise bu duruma tepki gösterirken Apple’ın bir an önce problemi çözmesini istiyor.

iOS 13 FaceTime hatası

iPhone SE 2 çıkış tarihi belli olduiPhone SE 2 çıkış tarihi belli oldu

iPhone kullanıcıları, Reddit ve Apple destek toplulukları kısmında soruna yönelik deneyimlerini paylaşmaya devam ediyor. Kullanıcılar tarafından ifade edilene göre FaceTime’da yaşanan Wifi bağlantı kesilme hatasından ötürü cihazda LTE aktif hale geliyor. Şikayetler ağırlık olarak iPhone 11 kullanıcılarından geldiği de dikkat çekiyor. Diğer yandan hata ayrıca iPhone 8, iPhone XS Max ve iPhone XS gibi modellerde de gözüküyor. Ayrıca söz konusu FaceTime çağrısı son erdiğinde ise cihazlarda müdahale olmadan Wi-Fi ağına kendiliğinden bağlandığı da ifade ediliyor.

Benzer sorunlar internet ortamında aratıldığı zaman iOS 12.4 sürümü kullanan bazı eski iPhone kullanıcılarının da bu sorunu bildirdiklerine rastlanıyor. Altı aydan daha öncelere dayanan bu sorunun Apple tarafından hala çözülmemiş olması da ilginç olarak düşünülüyor. Bir Apple çalışanı ise Apple’ın durumu düzeltene kadar geçici çözüm olarak iOS 13 FaceTime hatasına yönelik Bluetooth’u kapatıp cihazın Wifi bağlantısını kontrol etmesini ve daha sonra LTE’yi bir kez etkinleştirmesini istedi.

Apple’ın konu hakkında çalışmaları sürerken, bakalım FaceTime hatasına yönelik ne gibi bir çözüm getirecek göreceğiz.   


Bütçe dostu iPhone 9 için geri sayım başladıBütçe dostu iPhone 9 için geri sayım başladı
iPhone şifrelerini kırabilmek için 10 milyon harcandı!iPhone şifrelerini kırabilmek için 10 milyon harcandı!

PAYLAŞ