Apple, iOS 12'ye gizli bir şekilde takip işlevi eklemiş - Haberler - indir.com

Apple, iOS 12'ye gizli bir şekilde takip işlevi eklemiş

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-24 10:20:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

İngiltere'de yayınlanan The Independent Gazetesi'nin yayınladığı bir habere göre firmanın gizlilik politikasında bazı değişiklikler yaptığına, buna göre de dolandırıcılıkla mücadele amacı ile güven sıralamasının kullanıcılarının çağrılarının ve e-postalarının belirlenen sayısına göre oluşturulacağı tespitine varıldı. Bu durumda Apple müşterileri için mi iyi bir şey yapmaya çalışıyor yoksa kendi için mi iyi bir şey yapmaya çalışıyor? Bu sorunun cevabını haberin devamına göre vereceğiz. 

Apple gizlilik politikası bölümünde yer alan metni güncelledi

Apple tarafından geçtiğimiz günlerde gizlilik politikası bölümünde yayınlanan bir metni güncellendi. Güncellenen metin ise The Independent Gazetesi'nde yayınlandı. Yayınlanan metne göre  “Satın alımlarda dolandırıcılığın fark edilmesi ve önüne geçilmesi için, giden ve gelen çağrıların, ayrıca gönderilen ve alınan e-postaların yaklaşık sayısını güven sıralamasını oluşturmak için kullanarak, cihazınızı nasıl kullandığınıza dair bilgileri uygulayacağız.” ifadeleri yer alıyordu. Bu metne göre Apple size gelen her çağrı veya SMS'ten haberdar olabileceği gibi bu çağrı ve SMS'lere istediği zaman ulaşabilecek. Ayrıca size gelen e-postalara ve arama motorunda gezerken girdiğiniz sitelerin bilgisi de Apple'da olabilecek. 

Henüz Apple cephesinden bir açıklama gelmedi

Yapılan açıklamada söz konusu değişikliklerin dolandırıcılığı ne şekilde önleyeceğini gösteren somut örnekler vermeyen Apple, bunu ne zaman paylaşır bilemiyoruz. Ayrıca gazete firmanın değişen gizlilik politikasında yer alan metinde daha geniş ve çarpık bir şekilde yorumlanabileceğinin altını çizdi. Apple cephesinden ise konuyla alakalı olarak hala bir bilgi gelmedi. 

 

 

 





PAYLAŞ