Apple, ingiltere'den çekilebilir - Haberler - indir.com

Apple, ingiltere'den çekilebilir

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-12 14:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Teknoloji devi Apple, 3G ve 4G için kullanmış olduğu 2 teknolojinin lisans ücretini ödemediği gerekçesi ile dava edildi. Söz konusu marka bu cezayı ödemeyi reddeder ise Birleşik Krallık pazarından çekilme problemi ile karşı karşıya geldi. İngiltere’nin en popüler telefon markalarından olan Apple, İngiliz mahkemeleri ile problem yaşamaya başladı. ABD’li markanın lisansını ödemediği bir teknolojiyi cihazlarında kullandığı gerekçesi ile dava edildi. İngiliz kökenli Optis Cellular Technology, Apple ürünlerin 3G ve 4G ağlara bağlamasını sağlanması için 2 teknolojinin yasal sahibi durumunda. Mahkemeye sunulan bilgilere göre ise Apple, söz konusu bu teknolojileri kullanmak için herhangi bir ücret ödemedi.

Apple yüklü bir ceza ile karşı karşıya kalabilir

Apple ülkelere özel kordonlarını tanıttıApple ülkelere özel kordonlarını tanıttı

Mahkemedeki kanıt ve ifadelere göre Optis Cellular yetkilileri, Apple’a teknolojilerini kullandıklarını ancak lisans ödemesi yapmadığı belirtildi. Lisans ücreti olan 7 milyar doları ödemeleri istendi. Ancak Apple bu ücreti ödemeyi reddetti ve bunun üzerine ise Optis Cellular şirketi, kendi ülkesi olan İngiltere’deki mahkemelere başvurdu ve Apple’ı dava etti. İngiliz mahkemeleri ise 2022 yılında gerçekleşecek olan davada Apple’ın lisans ücretine ek olarak ödemesi gereken cezayı açıklayacak. Apple’ın söz konusu bu lisans ücretini dünyada satılan tüm iPhone’lar için ödemesi gerekiyor. Lisans ücreti her cihaz için ayrı ödenirken, ceza da yine her cihaz için ayrı ayrı hesaplanacak.

Apple avukatlarından olan Marie Demetriou ise konu hakkında ifade ettiği açıklamada, “Bunun doğru olup olmadığından emin değilim… Apple, bulunduğu pozisyonu değerlendirip bu cezayı ödememeyi seçebilir ve Birleşik Krallık pazarından çekilebilir. Mahkemenin ceza dışında ticari dayatmaları da olabilir” diyerek Birleşik Krallık pazarından çekilebileceğini ifade etti. Dava 2022 yılında görülecekken, Apple’ın da ödemesi gereken ceza miktarı belli olacak.


Apple M1X ve M2 çiplerinin teknik özellikleri ortaya çıktıApple M1X ve M2 çiplerinin teknik özellikleri ortaya çıktı
Apple hisseleri rekor seviyede kapandıApple hisseleri rekor seviyede kapandı

PAYLAŞ