Apple iMAC için kavisli ekran patenti aldı! - Haberler - indir.com

Apple iMAC için kavisli ekran patenti aldı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-28 23:02:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Teknoloji devi Apple’ın almış olduğu yeni patent içerikleri teknoloji severleri bir hayli heyecanlandırıyor. Yeni sızdırılmış olan tasarım patenti ile alakalı Apple’ın iMac bilgisayarlarında farklı bir ekran tasarıma gidebileceği düşüncelerini ortaya çıkartıyor. Apple’ın yıllardır bir radikal tasarım değişikliğine gitmesi bekleniyor. Şimdi ise gerçekleşen patent başvurusu ile beraber bu radikal değişikliğin gelmesi olası gözüküyor. Apple, teknoloji dünyasında sunduğu yenilikçi ve sade tasarımlar ile oldukça beğenilmiş ve dikkat çeken bir şirket olmuştur. Bu kapsamda hatırlayacak olursak iPhone X modeli ile çentikli tasarıma sahip akıllı telefon modelini piyasaya sunmuş ve diğer üreticiler için de bir ilham kaynağı olmuştur.

Kavisli ekranlı iMac gelir mi?

Apple'ın AB Komisyonu'na tepkisi artıyorApple'ın AB Komisyonu'na tepkisi artıyor

Apple tasarımlarına oldukça güvenirken, bu noktada yıllarca tasarımlarına bağlı kalabiliyor. Ancak yeni ortaya çıkan patent tasarımına baktığımızda ise iMac modellerde kavisli bir ekranın yer alacağı düşünceleri akıllara geliyor. Patent fotoğrafında masaüstü bir iMac bilgisayarın kavisli bir ekranın ön kısmında klavye yerleştirmek için de bir çıkıntıya sahip olduğunu görüyoruz. Bu çıkıntıya dahil olacak olan klavye ise cihazın genel yapısında bir radikal değişiklik olacağını gösteriyor.

Öyle ki patentte MacBook’un klavye bölümünü çıkıntıdan kaydırarak bu tasarımın bir dizüstü bilgisayar modeli olarak da kullanılabileceğini gösteriyor. Henüz sadece bir patentten ibaret olan bu tasarımın Apple tarafından kavisli ekrana sahip bir iMac olarak piyasaya sürülüp sürülmeyeceği henüz bilinmiyor.  


Apple Broadcom'la anlaştı!Apple Broadcom'la anlaştı!
Apple'ın yakında tanımak için hazırlandığı yeni ürünlerApple'ın yakında tanımak için hazırlandığı yeni ürünler

PAYLAŞ