Apple ile Facebook anlaştı! Komisyon ücretleri için geri adım - Haberler - indir.com

Apple ile Facebook anlaştı! Komisyon ücretleri için geri adım

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-28 12:30:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Apple, komisyon ücretleri savaşında Epic Games ile sürdürdüğü mücadeleye devam etse de, Facebook ile buzlar erimiş gözüküyor. Konuyla ilgili ortaya çıkan anlaşmaya göre Apple ile Facebook, App Store komisyon ücretleri için önemli bir anlaşmaya imza attı. 

Komisyon ücretleri için geri adım başladı

Başarılı şirket Facebook, aylar önce içerik üreticilerinin platform üzerinden gelir elde etmesinin yollarını açmış ve ücretli online etkinlik düzenlemelerine imkan sağlamıştı. Fakat bu elde edilen geliri iOS üzerinden kazanan geliştiriciler, App Store üzerinden yüzde 30 komisyon ücreti ödemek zorunda kalıyordu. Facebook ise yapmış olduğu güncellemeyle içerik üreticilerine iOS üzerinden yayınlanan içeriklerden komisyon ücreti kesintisi yapılacağına dair bir uyarı mesajı göndermeye başladı. Tam da Epic Games ile App Store komisyon ücretleri tartışmasına denk gelen güncelleme kısa sürede Apple tarafından engellenmişti.

Spotify'dan Apple One'a haksız rekabet suçlamasıSpotify'dan Apple One'a haksız rekabet suçlaması

Facebook ise söz konusu bu gelişmeden sonra Apple ile anlaşmanın yollarını aramaya başlamıştı. Konuyla ilgili ortaya çıkan bilgilere göre iki şirket arasında komisyon ücretlerinin bir süre alınmaması üzerine bir anlaşma sağlandı. Apple, 31 Aralık tarihine kadar Facebook içerik üreticilerinin Facebook Pay kullanmasına izin verecek. Facebook 2021 yılı Ağustos ayına kadar kendi ödeme yöntemini seçen içerik üreticileri üzerinden komisyon almıyor. Fakat 31 Aralık tarihinden sonra Facebook ödeme yöntemi olarak Facebook Pay kullanılmasını Apple kabullendirememiş görünüyor. Buna rağmen yine de komisyon ücretlerinde birçok firmayı karısına alan ve taviz vermeyen Apple ilk defa geri adım atmış oldu. Ancak Facebook Gaming servisi bu anlaşmanın dışında kalmış gibi görünüyor. Facebook ekibi, Gaming için mücadele etmiş olsa da, Apple kısa sürede öenmli bir büyüklüğe ulaşan servisten yüzde 30 komisyon almaktan vazgeçmiyor. Apple ve Facebook arasında geçen bu süreç hakkında elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup gelecek günlerde daha fazla bilgi gelmesi bekliyor. 

 


Apple’dan iPhone 12 serisi için mini kablosuz şarj cihazı iddiasıApple’dan iPhone 12 serisi için mini kablosuz şarj cihazı iddiası
Avrupa Birliği, Apple NFC teknolojisi için yasa çıkaracakAvrupa Birliği, Apple NFC teknolojisi için yasa çıkaracak
Avrupa Birliği’nin gizlilik talimatları Facebook'un Avrupa'dan çekilmesine yol açabilirAvrupa Birliği’nin gizlilik talimatları Facebook'un Avrupa'dan çekilmesine yol açabilir

PAYLAŞ