Apple ikinci çeyrekte Samsung'u geride bıraktı - Haberler - indir.com

Apple ikinci çeyrekte Samsung'u geride bıraktı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-17 12:30:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Samsung, genel akıllı telefon pazar payında liderliğini sürdürse de, Güney Koreli firma, büyüyen ve daha karlı premium segmentte Apple'ı geçemiyor. Samsung’un Premium telefon satışları 2021 yılının ikinci çeyreğinde yıllık bazda %46 artarken ve Apple toplam satışların %57'lilik dilimine sahip olmayı başardı.

Yayımlanan yeni raporda Samsung, geçen yılın ikinci çeyreğine göre satışlarında %22'den %17'ye bir düşüş yaşanmış durumda. Counterpoint'in hazırlamış olduğu raporuna göre, düşüşün arkasında pendeminin etkileri var. Vietnam’da akıllı telefon üretiminde oldukça zorlanan şirketin satışları bu durumdan olumsuz etkilendi. Buda Samsung’un çeyrek raporlarına ciddi bir kayıp olarak yansıdı.

Apple kurucularından Steve Wozniak, uzay şirketi kuruyorApple kurucularından Steve Wozniak, uzay şirketi kuruyor

Ancak şirketin bu sene tanıttığı Galaxy Z Fold 3 ve Galaxy Z Flip 3'ün önceki modellere göre daha düşük fiyatlı olması Güney Koreli devinin yeniden güç kazanmasını sağlayabileceği ön görülüyor.

iPhone 12 büyük başarı yakaladı

Apple 3 aylık kazancıyla şaşırtmayı başardı

Raporda dikkat çeken bir diğer detay ise iPhone 12'nin yukarı yönlü güçlü ivmesi. Kullanıcıların 5G bağlantısına yönelik talebinin arttığını gözler önüne seren rapora göre Apple'ın %74 premium segment satış artışının ana nedeni geçtiğimiz sene tanıttığı iPhone 12 ailesi. Şirketin bu sene tanıttığı iPhone 13 serisinin bir önceki model kadar güçlü bir etki yaratıp yaratmayacağı yönünde şimdiden bir şey söylemek oldukça zor. Zira iPhone 13 serisi güçlü özelliklere sahip olsa da, dünya genelinde fiyatlarıyla cep yakacağı da bir gerçek.

Listede üçüncülük için ise adeta Huawei ve Xiaomi arasında bir savaş yaşanmış. Her şirkette 2021'in ikinci çeyreğinde premium telefon satışlarının %6'sını elinde bulunduruyor. Apple’ın Çin’deki gücünü kaybetmesiyle bu başarıyı yakalayan şirketler hala global pazarda oldukça gerideler. Mi 11 serisi, Xiaomi'nin Avrupa ve hatta Çin pazarlarında bir genişleme elde etmesine yardımcı olarak Huawei’nin önünü kapatmıştı. İki senedir oldukça zor bir süreçten geçen Huawei’nin kaderinin ne olacağı ise hala belirsiz.


Apple Watch Series 7 serisi tanıtıldıApple Watch Series 7 serisi tanıtıldı
Apple Fitness+ Yenilendi!Apple Fitness+ Yenilendi!

PAYLAŞ