Apple, iki yeni aksesuar üretebilir - Haberler - indir.com

Apple, iki yeni aksesuar üretebilir

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-13 14:01:01
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının lider isimlerinden Apple, iki adet yeni aksesuarlar üzerinde çalışmaya başladı. Bunlardan biri Apple TV'yi HomePod ve kamera ile birleştirerek deneyimi daha da yükseltiyor. Diğer bir aksesuar ise ekrana sahip hoparlör olarak değerlendiriliyor. Amerikalı üreticinin iki aksesuarın üretimi konusunda tam olarak hangi konumda olduğu ise bilinen bir durum değildir. Fakat, her iki cihaz da geliştirilme aşamasında olduğu için planların değişme ihtimali de oldukça yüksektir. Apple, söz konusu bu iki yeni ürün ile Amazon ve Google'a rakip olmayı planlıyor.

Apple, iPad ve HomePod birleşimi yeni bir ürün tasarlıyor

İlk olarak geliştirilen bu aksesuar, çeşitli özelliklere sahip TV odaklı bir üründür. Geliştirilen ürünün Apple TV tarafından desteklenen oyunlara ve videolara erişim sağlaması da bekleniyor. Aksesuarın soundbar şeklinde olacağı ve yerleşil olarak hoparlör barındıracağı de belirtilen durumların başında gelir. Bu sayede aksesuar, sesli asistan Siri ile uzaktan çalma gibi bazı Homepod özelliklerini de destekleyecek. Son olarak ise, aksesuarların bir de kamera desteği ile beraber geleceği aktarılıyor. Bu sayede Apple'ın yeni aksesuarı ile arama yapmak mümkün olacak. 

Apple güvenlik sebebiyle eski sürümlere dönüşü kapattıApple güvenlik sebebiyle eski sürümlere dönüşü kapattı

İkinci aksesuar ise Amazon ve Google'a rakip olmak amacıyla hazırlanabilir. Bu aksesuarın ise iPad ve HomePod birleşiminden oluşacağı dile getiriliyor. Söz konusu bu aksesuar, Apple TV için geliştirilen diğer aksesuar gibi görüntülü sohbet özelliğine sahip olacak. Fakat tüm bu işlemleri, bir TV aracılığıyla değil de kendi ekranı ile yapma özelliğine sahip olacak. Konuyla ilgili olarak yapılan tüm sızıntıların kaynağı olan Bloomberg, Apple'ın HomePod ve Apple TV mühendislik gruplarını 2020'de birleştirdiği dile getiriliyor. Apple TV için 2017’den bu yana donanım güncellemesi yapılmadı. Bu sebeple de yakın zaman içerisinde Apple TV için donanım güncellemesinin geleceği de aktarılıyor. Son sızıntılarda ise ortaya çıkan bir kod, 120 Hz tazeleme hızı için destek sunacağı yönündedir. Aynı zamanda Apple, daha uygun fiyatlı olan HomePod Mini için HomePod üretimini durdurdu. Apple'ın üzerinde çalıştığı bu iki aksesuarın ne zaman sunulacağına dair henüz kesin bilgiler bulunmuyor. Ancak yakın zamanda belli olacğaı düşünülüyor. 


Apple Arcade'e yeni oyunlar geldiApple Arcade'e yeni oyunlar geldi
Apple'ın en kötü ürünleri seçildi!Apple'ın en kötü ürünleri seçildi!
Apple'ın sürücüsüz otomobili için ilk açıklama geldiApple'ın sürücüsüz otomobili için ilk açıklama geldi

PAYLAŞ