Apple iki katlanabilir ekranlı iPhone modelleri dayanıklılık tesitini geçmeyi başardı - Haberler - indir.com

Apple iki katlanabilir ekranlı iPhone modelleri dayanıklılık tesitini geçmeyi başardı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-04 15:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

En geç 2023 yılına kadar katlanabilir ekranlı akıllı telefon pazarına girmesi beklenen Apple’ın tasarladığı iki farklı prototipi Foxconn'da dayanıklılık testlerinden geçti.

2019 senesinde büyük ölçüde popülerlik kazanan katlanabilir ekranlı akılı telefonlara olan ilgi geçtiğimiz sene oldukça arttı. 2020 senesinde hem katlanabilir ekranlı telefon pazarındaki modeller arttı, hem de cihazların satış rakamlarında kısa sürede ciddi bir artış gözlemlendi. Artan popülarite diğer akıllı telefon markalarını da katlanabilir ekranlı telefon pazarına girmelerine neden oldu. Bu alandaki rekabete dahil olmak isteyen şirketlerden biri de ABD merkezli teknoloji devi Apple. Katlanabilir ekranlı telefon pazarına ne zaman gireceği merak edilen Apple, bu konuda henüz resmi bir açıklama yapmamış olsa da sık sık aldığı yeni patentlerle gündeme geliyor. Son günlerde yaşanan gelişmelerde Apple’ın katlanabilir ekranlı iPhone modeli için çalışmalara başladığını gösteriyor.

Bir Apple tedarikçisi, Uygur Türklerini zorla çalıştırma suçlamasıyla karşı karşıyaBir Apple tedarikçisi, Uygur Türklerini zorla çalıştırma suçlamasıyla karşı karşıya

Apple’ın katlanabilir iPhone’ları testlerden geçmeye başladı

Tayvanlı web sitesi Economic Daily News'e göre, iki Apple katlanabilir akıllı telefon prototipi Foxconn'daki dahili dayanıklılık testilerinden geçmeyi başardı.

Yayımlanan raporda  Apple'ın biri kapaklı tasarım olmak üzere iki farklı katlanabilir telefon formunu test ettiğini öne sürülmekte. Apple’ın katlanabilir ekranlı iPhone’ları için Samsung'un esnek OLED ekranını kullanacağı söyleniyor. Konuyla ilgili daha önce yayımlanan raporlarda da, Apple'ın 2020'nin başlarında test amacıyla çok sayıda Samsung katlanabilir telefon ekranı siparişi verdiği bilgilerine yer verilmişti. Yeni yayımlanan rapor Apple’ın katlanabilir ekran tedarikini Samsung’tan yapacağını kesinleştiriyor.

Apple katlanabilir iPhone modeli için çalışmalarını hızlandırıyor

Test edilecek iki cihazın farklı menteşe sistemlerine sahip olup olmadığı ise henüz bilinmiyor. Test birimlerinin, tamamen çalışan cihazlar yerine sınırlı dahili özelliklere sahip prototip cihazlarla yapıldığı da aktarılmakta. Bunun nedenin ise testin ana amacının Apple'ın menteşe sisteminin dayanıklılığını değerlendirmek istemesi olduğu öne sürülüyor.

Apple’ın katlanabilir ekranlı iPhone modeli ne zaman gelecek?

Ayrıca yayımlanan rapor Apple'ın ilk etapta iki farklı katlanabilir akıllı telefonu aynı anda piyasaya sürmek istemediği, bunun yerine iki farklı formdan hangisinin en iyi sonucu verdiğini değerlendirilerek diğer modeli askıya alıp almama kararını vereceği de belirtilmiş. 2022'nin sonlarında ya da en geç 2023'te piyasaya sürüleceği söyleniyor.


Apple Store uygulamaları indirme rekoru kırdıApple Store uygulamaları indirme rekoru kırdı
Apple M1 çipi nedir?Apple M1 çipi nedir?

PAYLAŞ