Apple iCloud'a giriş için Face ID ve Touch ID kullanımını test ediyor - Haberler - indir.com

Apple iCloud'a giriş için Face ID ve Touch ID kullanımını test ediyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-08 12:05:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Kişisel bilgilerimiz ile kayıt olduğumuz sayfalara her girişimizde en az bir kere belirlediğimiz şifreleri kullanarak giriş işlemini gerçekleştirmemiz gerekiyor. Zaman zaman oldukça can sıkıcı bir hal alan ve hatta zaman kaybı olarak görülen bu şifre girme işlemlerinin yerine Apple, kendine özgü bir giriş yöntemi geliştirerek kullanıcılarını bu sıkıntıdan kurtarıyor. Akıllı cihaz üreticisi Apple'ın iOS işletim sistemi üzerine kurulan yeni akıllı cihazını bu yılın sonbahar aylarında tanıtarak yeni iPhone modelli serisi ile beraber yeni sürümü olan iOS 13'e geçiş yapacak. Bugüne kadar iOS 13 hakkında birçok sızıntı gündeme geldi. Yeni sürüm ile beraber gelen özelliklerin kullanıcıların akıllı cihaz kullanımlarını daha da profesyonel düzeye çıkaracağı yönünde bir sistem mevcuttur. 

Akıllı cihaz üretiminde bir dev olan Apple şirketinin, yeni seri ile gelecek olan iOS 13 sürümü ile beraber bir önceli akıllı cihazlara göre performans iyileştirmeleri yaptı. Bunun yanı sıra yepyeni özellikler ile beraber de bu yeni işletim sistemini geliştirdi. Bu şekilde bir sistem doğrultusunda hareket eden şirket kullanıcılarına kusursuz bir kullanım sunmak amacıyla gelişim gösterdi. 

iOS 13 Ve iPadOS Açık Betası YayındaiOS 13 Ve iPadOS Açık Betası Yayında

Apple iOS 13 ile yenileniyor

Teknoloji devi Apple şirketi, halen son kullanıcısına yayımlamadığı iOS 13, iPadOS 13 ve macOS Cataline işletim sistemleri ve sürümleri için beta test programları üzerinde halen çalışmalara devam ediyor. Bu beta sürümleri ile de kullanıcılarına birbirinden farklı özellikler sunmaya hazırlanan Apple, yeni iOS 13 ile beraber kullanıcıların kullanımlarını zenginleştirecektir. Apple zaten halihazırda ürettiği akıllı cihazlar ile kullanıcılarına hem güvenli hemde kolaylık sağlayan bir kullanım sunuyor. iOS 13'ün beta sürümünde ise bugün Apple şirketi tarafından yaklaşık bir ay önce kadar duyurmuş olduğu giriş özelliklerini bazı beta kullanıcılarının test ederek eksik olan özellikleri ortaya çıkarmaları adına aktif hale getirildi. iPhone akıllı cihazlarınızda bulunan safari internet tarayıcısı üzerinden iCloud'un beta sürümlerine erişim sağlayan iPhone kullanıcıları, yeni bir pencere ile karşı karşıya gelecekler.

Yeni açılan pencerede iPhone kullanıcılarının halihazırda iCloud'a özel olarak kayıtlı olan e-posta adresi ve mevcut şifreleri kullanamaya gerek duymadan sadece parmak izlerini ya da yüzlerini taratarak giriş yapmaları mümkün kılınacak. Bu sayede can sıkıcı şifreler ile uğraşmak zorunda kalmayacaksınız. iOS işletim sistemi bulunan cihazların uygulama mağazası Apple Store üzerinden herhangi bir uygulamaya sahip olan kullanıcıların kullanmış oldukları parmak izi ile doğrulma sistemi iOS 13 ile beraber çok daha farklı bir boyut kazanacak. Apple platformlarının "Sign in with Apple yani Apple ile giriş yap" şeklinde adlandırdıkları yeni özellik sayesinde artık şifrenizi unutmak gibi bir sorun ile karşı karşıya kalmayacak ve bunun karşısında ise can sıkıcı durumların yaşanmasının önüne geçeceksiniz. Son zamanlarda girdiğimiz her sayfaya özel şifreler veriyoruz ve bu şifreleri unutmamak son derece zor bir durumdur.  Apple'ın yeni sürümü ile kullanıcılarına bu şekilde bir kolaylık sağlaması oldukça önemli olup kullanıcıların beğeneceği seçenekler sunuyor. 


iOS 13 Özellikleri ve Hakkında BilinmeyenleriOS 13 Özellikleri ve Hakkında Bilinmeyenler
Apple'ın Gizlediği 9 iOS 13 Özelliği!Apple'ın Gizlediği 9 iOS 13 Özelliği!
Son iOS 13 beta sürümü yayınlandıSon iOS 13 beta sürümü yayınlandı

PAYLAŞ