Apple, iCloud Private Relay ile gizliliği artırıyor - Haberler - indir.com

Apple, iCloud Private Relay ile gizliliği artırıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-08 14:30:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Apple, WWDC21’de iCloud+ servisinin duyurusunu gerçekleştirdi. Söz konusu bu servis içerisinde güvenlik odaklı önemli bir iCloud Private Relay özelliği de yer alıyor. İşte bu özellik için Apple'dan sunum sonrasında detaylı açıklamalar yapıldı. Öncelikle iCloud+ servisinin ne olduğu açıklandı. 

Apple'ı iPhone 12 kurtardı        Apple'ı iPhone 12 kurtardı        

Apple iCloud+ servisini şu şekilde açıklıyor; "iCloud+, müşterilerin iCloud’da sevdikleri tüm özellikleri iCloud Private Relay (Gizli Aktarma), E-postamı Gizle ve genişletilmiş HomeKit Güvenli Video desteği gibi yeni premium özelliklerle hiçbir ek ücret olmadan bir araya getiriyor." Bu noktada da iCloud Private Relay ön plana çıkıyor. Apple'ın bu konu hakkındaki açıklaması ise şu şekilde oldu; "Doğrudan iCloud’da yerleşik olarak bulunan yeni internet gizlilik servisi Private Relay, kullanıcıların web’e daha güvenli ve gizli bir şekilde bağlanarak gezinmelerini sağlıyor. Safari ile internette gezinirken, Private Relay sayesinde bir kullanıcının aygıtından giden tüm trafik şifreleniyor. Böylece kullanıcı ile ziyaret ettiği web sitesi dışında, Apple ve kullanıcının ağ sağlayıcısı dahil hiç kimse bu verilere erişemiyor. Kullanıcının tüm istekleri iki ayrı internet aktarması aracılığıyla gönderiliyor. İlk aktarmada kullanıcıya gerçek konumunu değil bulunduğu bölgeyi saptayan anonim bir IP adresi atanıyor. İkinci aktarma, ziyaret edilecek web adresini şifreleyip kullanıcıyı varış noktasına yönlendiriyor. Bilgilerin bu şekilde ayrılması, kullanıcının gizliliğini koruyor. Çünkü Apple dahil hiç kimse, hem kullanıcının kim olduğunu hem de hangi siteleri ziyaret ettiğini belirleyemiyor.” Bu özellik şu an için ortaya çıktığı kadarıyla yalnızca Çin'de aktif olmayacak. 

iCloud Private Relay yalnızca Safari üzerinde aktif

Peki iCloud+ için fiyat bilgilerinin ne olacağı belli oldu. Şu an için spesifik olarak Türkiye fiyatı verilmiş değildir. Fakat yurt dışı kullanımı için yapılan açıklama şu şekildedir; "iCloud+ tarifeleri: Bir adet HomeKit Güvenli Video kamera ile 50 GB (aylık 0,99 ABD doları), beş adede kadar HomeKit Güvenli Video kamera ile 200 GB (aylık 2,99 ABD doları) ve sınırsız sayıda HomeKit Güvenli Video kamera ile 2 TB (aylık 9,99 ABD doları)" Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlıdır. Yakın zamanda daha detaylı bilgilerin elde edilmesi bekleniyor. 


Apple TV artık Android telefonlarla da uyumluApple TV artık Android telefonlarla da uyumlu
Apple'dan homeOS adında yeni bir işletim sistemi gelebilir!Apple'dan homeOS adında yeni bir işletim sistemi gelebilir!
Apple’ın, App Store geliri dudak uçuklattıApple’ın, App Store geliri dudak uçuklattı

PAYLAŞ