Apple, iCloud için Google'ın bulut servisini kullanıyor! - Haberler - indir.com

Apple, iCloud için Google'ın bulut servisini kullanıyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-02-28 17:00:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

iCloud Apple cihazlarda bulut işlevi gören, fotoğraflarınızı, videolarınızı, müziklerinizi, uygulamalarınızı ve daha fazlasını güvenle saklamanıza ve tüm aygıtlarınızda güncel tutmaya yarayan bir programdır. Fotoğrafları, takvimleri, konumları ve daha pek çok bilgiyi arkadaşlarınız ve ailenizle kolayca paylaşabilirsiniz. Aygıtınızı kaybederseniz iCloud'u bu aygıtı bulmak için de kullanabiliyorsunuz.

Apple geçtiğimiz ay kendi web sitesinde bir dosya güncelledi. Bu dosyanın güncellenmesi ile çıkan bir iddia ortalığı karıştırdı. Buna göre  firmanın iCloud hizmetleri için Google'ın halka açık veri depolama bulut sisteminden yararlandığı ortaya çıktı. Ortaya çıkan bilgilere göre bulut altyapısında mücadele eden Amazon ve Microsoft firmaların Google bulut sunucusu servisine göre geri kaldığını ispatlar nitelikte.

2016 yılında bazı haber servisleri Apple'ın iCould için Google'ın bulut işlevini kullandığını iddia etse de Apple bu konuda sessizliğini korumuştu. Apple 'iOS Güvenlik Rehberi' adındaki PDF dosyasını düzenli olarak yolluyordu. Bu sistemde iCould servislerinin Amazon Web Services' ve Microsoft Azure'un veri depolama sistemlerinden yararlandığından bahsediliyordu. Fakat son yayınlanan yazıda Google Cloud Platform' a atıfta bulunarak bu platformdan yararlanıldığı yazıyordu. Apple'ın yayınladığı son yazısında fotoğraflar ve videolar gibi temel depolama nesneleri haricinde farklı Google bulut servisi kullandığına dair herhangi bir ifade bulunmamakta. Belgede bununla birlikte Apple'ın Google Cloud servisini ne zaman kullanmaya başladığı da yer almıyor. Ayrıca Apple ve Microsoft firması bu konu ile ilgili herhangi bir açıklama yapmadı. 





PAYLAŞ