Apple iCloud hesaplarını gizlice taradığı ortaya çıktı - Haberler - indir.com

Apple iCloud hesaplarını gizlice taradığı ortaya çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-25 11:30:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Apple hakkında yayımlanan bir rapora göre şirket çocuk istismarıyla mücadeleme edebilmek adına 2019 senesinden beri kullanıcılarının iCloud hesaplarını denetliyor.

Apple'ın iPhone'ları çocuk istismarı materyali belirtileri için taramaya yönelik yeni planları hakkında pek çok kişi endişe duysa da şirket, bu tür görüntüler için kullanıcıların iCloud Mail hesaplarını zaten taradığını doğrulamıştı ancak açığa çıkan bilgilere göre şirket bunu yıllardır yapıyor.

Apple'ın Haritalar uygulaması Siri ile kaza bildirimi yapacakApple'ın Haritalar uygulaması Siri ile kaza bildirimi yapacak

9to5Mac tarafından sızdırılan bilgiler büyük bir tartışma tetikledi. Şirketin aslında çocuklara yönelik cinsel istismar malzemesi (CSAM) 2019 yılından bu yana bulut bağlı e-posta hesaplarını taradığı iddia ediliyor. Gazetenin muhabiri Ben Lovejoy olayı şöyle açıkladı:

Apple, 2019'dan beri CSAM ekleri için giden ve gelen iCloud Mail'i taradığını bana onayladı. E-posta şifrelenmez, bu nedenle ekleri posta Apple sunucularından geçerken taramak önemsiz bir iş olacaktır. Apple ayrıca, diğer verilerin sınırlı bir şekilde tarandığını belirtti, ancak bunun ne olduğunu bana küçük bir ölçekte olduğunu önermek dışında söylemedi. Bana "diğer verilerin" iCloud yedeklemelerini içermediğini söyledi.

Apple, kadın çalışanlara erkeklerden daha az maaş veriyor

Lovejoy ayrıca, e-posta taramasını not eden, şimdi arşivlenmiş bir Apple çocuk güvenliği sayfasından ve şirketin CSAM tarama teknolojisinden 2020'nin başlarında bir konferanstan bahsettiği bildirilen Jane Horvath'tan alıntı yaptı. 9to5mac tarafından yapılan iddiaları olarak doğrulayan bu bilgilerin ardından gözler Apple’a çevrildi.

Bu haber, Apple'ın iPhone'ların ve diğer iOS cihazlarının CSAM için cihazda taranmasını sağlama konusundaki yeni planlarıyla ilgili süregelen endişelerin tam ortasında geldi. Bir aydan kısa bir süre önce duyurulan yeni özellikler, yeni araçları daha geniş bir gözetime doğru kaygan bir eğim olarak gören gizlilik savunucularını alarma geçirdi. 

Apple bu özelliklerin nasıl çalıştığını, eleştirmenlerin neden bunların silaha dönüştürülebileceğinden korktuklarını ve Apple'ın neden bu tür korkuların abartıldığını yönünde yorumlar almıştı.

Binlerce siber güvenlik ve BT uzmanı kısa süre önce Apple'ın planlarını tersine çevirmesini isteyen bir dilekçe imzaladı. Açık bir mektup şeklinde imzalanan dilekçe 90 farklı politika grupları tarafından da destek gördü. Tim Cook, yeni araçlar hakkında şu açıklamada bulunmuştu; “Korumalı konuşma sansür dünyada insanların gizliliğini ve güvenliğini tehdit ve çocuklar için yıkıcı sonuçlara yol için kullanılacak.” Hatta Bill Maher bile son zamanlarda bu konuda karara yönelik yorumlar yapıyordu.

Ortaya atılan bu iddiaların, Apple'ın tüketici gizliliğine öncelik veren bir şirket imajını tehdit ettiğini söylemek yanlış olmaz. Ancak, mevcut isyanın teknoloji devini caydırıp caydırmayacağı henüz belli değil. Yeni özelliklerin bu sene  iOS 15 ve iPadOS 15'in tanıtımıyla birlikte sadece Amerika Birleşik Devletleri'nde kullanıma sunulması planlanıyor.

 

 


Apple yeniden tasarlanmış Mac mini modeliyle gelebilirApple yeniden tasarlanmış Mac mini modeliyle gelebilir
Apple'ın yeni iPad 9 lansman tarihi sızdırılmış olabilirApple'ın yeni iPad 9 lansman tarihi sızdırılmış olabilir

PAYLAŞ