Apple için kötü haber: Çin'deki iPhone satışlarında büyük düşüş! - Haberler - indir.com

Apple için kötü haber: Çin'deki iPhone satışlarında büyük düşüş!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-16 08:29:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının dev isimlerinden Apple, en çok önemsediği pazarlardan biri olan Çin'deki iPhone satışlarının %35 azaldığını belirtti. Bunun nedeni ise, Çin ve ABD arasında yaşanan ticari savaş nedeniyle Huawei karşı uygulanan yaptırımlarda halkın kendi şirketini yalnız bırakmamasıdır. Şöyle ki o dönemlerde birçok ABD'li şirketin Huawei'ye uyguladığı yaptırımlar şirketin satışlarını önemli ölçüde düşürüyordu. Halk kendi markasına sahip çıkarak Huawei'nin ayakta kalmasını sağladı. Bu da elbette ki Apple'ı zarara uğrattı. 

Akıllı cihaz üreticisi Apple'ın hiç şüphesiz dünya pazarında en önem verdiği ülkelerin başında Çin geliyor. Dev şirketin yüksek satış rakamlarına ulaştığı Çin pazarında, gelen bilgilere bakılırsa iPhone satışları %35 oranında azalmış gözüküyor. 

Huawei P40 Pro teknik özellikleri ile çok iddialı gelecekHuawei P40 Pro teknik özellikleri ile çok iddialı gelecek

Huawei, pazar payını artırıyor

Çin'de satışların düşmesi ile beraber Apple'ın hisselerinde yüzde 1 oranında değer kaybı yaşanırken aynı zamanda bu durum hisselerin 267.67 dolara düşmesi düşmesi şirket adına son derece önemsenecek bir durumdur. Huawei'nin pazar payını artırırken Apple'ın bu şekilde kan kaybetmesi şirket adına son derece üzücü bir haber. Apple şirketinin pazar payının düşmesi demek, Çinli rakiplerinin çok daha güçlenmesi ve Apple'ı geride bırakması demektir. Teknoloji şirketi Apple'ın bu şekilde bir düşüş ile karşı karşıya kalmasının arkasında yatan temel neden ABD ile yaşadığı sorunlar ile bir dönem sık sık gündemde adından söz ettiren Huawei'dir. Çünkü yaşanan olayların ardından Çinli akıllı cihaz kullanıcıları Huawei'nin safına geçtiklerini dile getiriyor. 

Sonuç olarak Reuters'de yapılan bir habere göre Kasım ayı verine bakıldığında Çin'de iPhone satışlarının yüzde 35 oranında düştüğü ortaya çıktı. Eylül ve Kasım arasında geçen sürede yaşanan düşüş ise 7.4 oranındaydı. Son olarak ise Apple'ın Çin'deki pazar payının yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 7'den yüzde 5'e düştüğü belirtilirken Huawei şirketinin de pazar payının yüzde 42'ye yükseldiği dile getirildi. Apple adına son derece üzücü bir olmasına rağmen Huawei adına ise sevindirici bir haber oldu. 

 


Huawei Nova 5T özellikleri ve kutu içeriği belli olduHuawei Nova 5T özellikleri ve kutu içeriği belli oldu
Apple, 24 ay taksit ile iPhone satışına başladı!Apple, 24 ay taksit ile iPhone satışına başladı!
Apple’dan yeni kulaklık: Powerbeats 4Apple’dan yeni kulaklık: Powerbeats 4

PAYLAŞ