Apple için 300 milyon dolarlık tazminat kararı - Haberler - indir.com

Apple için 300 milyon dolarlık tazminat kararı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-17 20:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

ABD’nin Teksas eyaletinde görülen bir davada jüri, geçtiğimiz Cuma günü vermiş olduğu karar ile Apple’ın bir patent anlaşmazlığı kapsamında tekrardan yapılan yargılamanın ardından 300 milyon dolarlık telif ücreti ödemesi gerektiği yönünde bir karar verdi. Reuters tarafından aktarılan habere göre jüri, Apple’ın iPhone cihazlarında, iPad’lerinde ve Watch cihazlarında kullanmış olduğu teknolojinin Optis’in patentlerini ihlal ettiği iddiasını haklı buldu. Bu kapsamda patent şirketi Optis Wireless Technology ve ilgili şirketlerine ödeme yapması gerektiğine karar verdi.

Apple için 300 milyon dolarlık tazminat kararı

Apple AirPods'ların kaybolmasını engelleyecekApple AirPods'ların kaybolmasını engelleyecek

Geçtiğimiz yıl, bir jüri Optis’e anlaşmazlık kapsamında 506 milyon dolar ödeme yapılmasına karar vermişti. Ancak bir yargıç nisan ayında bu tazminat kararını boşa çıkardı ve sadece zararlara odaklanan yeni bir dava açılmasına karar verdi. ABD Bölge Yargıcı Rodney Gilstrap ilk jürinin miktarın adil, makul ve ayrımcı olmayan yada standart temel patent davalarında gerekli olan FRAND şartlarına göre verilip verilmediğini değerlendirmesine izin verilmediğini belirtti. The Register kaynaklı habere göre ise davaya dahil olan beş patent bir zamanlar LG, Samsung ve Panosonic’e aitti.

Bir Apple temsilcisinin geçtiğimiz Pazar günü The Verge sitesine göndermiş olduğu açıklamada, şirketin karardan dolayı hayal kırıklığına uğradığını ve temziye gitmeyi planladıklarını kaydetti. Temsilci, “Optis hiçbir ürün üretmiyor ve tek işi, biriktirdikleri patentleri kullanarak şirketlere dava açmak.” dedi. “Edindikleri patentler için makul olmayan ödemeler alma girişimlerine karşı savunmaya devam edeceğiz.” Dedi.


Apple kameraları artık fiyat/performans ürünü olacakApple kameraları artık fiyat/performans ürünü olacak
MacBook Pro ile Apple Pencil birleşiyorMacBook Pro ile Apple Pencil birleşiyor

PAYLAŞ