Apple iCar hakkında yeni sızıntılar - Haberler - indir.com

Apple iCar hakkında yeni sızıntılar

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-18 12:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Bir süredir “Project Titan” kod adıyla kendi ekosistemiyle uyumlu otonom elektirikli araç üzerinde çalışan Apple hakkında yeni sızıntılar gündeme geldi.

Apple tarafından tasarlanan bu araç Apple Car ya da iCar olarak anılmakta. Şirketin bu teknolojisiyle ilgili sızıntılar şimdilik kesinleşmese de güvenilir bir kaynağa dayandığından gerçekleşme ihtimali de oldukça yüksek. Sızıntının kaynakları Hyundai-Kia Grubu, VAG Grubu ve Magna International ile oldukça yakın temasta olduğu söylenen kişiler.

Yeni aksesuar Apple AirTag hacklendiYeni aksesuar Apple AirTag hacklendi

Öncelikle gelen bilgiler arasında Project Titan adındaki bu girişime dair açıklanan resmi bir bilgi henüz bulunmadığından araçların hangi tipte veya hangi segmentte  geleceği hakkında kesin bir çıkarım yapmak mümkün değil. Ama Apple’ın bu pazardaki tüm yenilikleri takip edeceğini düşünürsek kullanışlılık sunabilen elektrikli bir SUV/Crossover ile karşılaşma ihtimaliz yüksek.

Josh Byrnes‘a ait olan yukarıdaki tasarım, en son nesil iPhone‘lar ve 1930‘lu yılların başındaki Bauhaus mimari akımından etkilenmiş. Bauhaus mimari akımı sadeliğin işlevsellikle buluştuğu, Walter Gropius öncülüğünde ve Almanya’da ortaya çıkan bir akım. Görselin ön kısmına baktığımıza LED farlarda iPhone’ların sim kapağından, bakır renkli ızgarada ise Mac Pro‘nun rendeye benzetilen havalandırmalarından esinlenildiğini görmek mümkün. Jantlarda siyah-gri-bakır renklerinin tercih edilmiş.

Aracın kabininde Apple’ın aksesuar marketinde de gördüğümüz materyaller bulunuyor. Bunlara vegan deri, çizilmeye karşı dayanıklı cam ve alüminyum kaplama gibi malzemeleri örnek vermek mümkün. Apple Car’ın elektrikli olacağı için  hem sessiz hem de geniş bir iç yaşam alanı sunması beklenmekte.

Apple Car/iCar hangi teknolojiler ve donanımlarla karşımıza çıkabilir?

Günümüzde elektrikli araçlara olan ilgi oldukça artmış durumda. Görünüşe göre Apple’da bu rekabetin bir parçası olmak istiyor. Şirketin arabasındaki otonom sürüş için çok sayıda LiDAR ve kamera sensörü kullanması bekleniyor.

Facebook'dan Apple kullanıcılarına yardım çağrısı

Araçla ilgili bilinmeyen bir diğer nokta ise motoru, mimarisi ve pil teknolojisi. Şirketin kendi mimarisine sahip piller geliştirmesi mümkün gibi olsa da, bu çok maliyetli olacağından Apple’ın bu noktada iş birliği yapması da mümkün. Ayrıca Apple Car/iCar’da lityum iyon piller yerine, yeni nesil katı hal piller de kullanılabilir. SSB’lerin iyon pillere göre avantajı ise daha hızlı şarj olması, daha güvenli ve %30 daha fazla enerji depolayabiliyor olması. Fakat bu teknolojiye uygun altyapı geliştirilmesinin 2025 senesini bulacağı düşünülüyor.

Apple Car/iCar fiyatı ve tanıtım tarihi hakkında söylentiler

Bilindiğiniz gibi Apple’ın ürünleri piyasanın hem teknoloji olarak, hem de fiyat olarak en üstlerde olan bir marka. Bu nedenle Apple Car/iCar’ın Audi, Mercedes, BMW ve tabi ki Tesla markalarla rekabet edeceğinden fiyat etiketinin de bu markalarla aynı ya da daha üstte olacağını söylemek mümkün.

Apple Car/iCar teknolojisi hakkında ki en büyük sorulardan biri de tanıtım tarihi. Ancak ne yazık ki bu teknolojinin tanıtım tarihine dair henüz resmi bir açıklama yok. Yine de şirket iCar’ı 2025’ten önce tanıtmayacağı düşünülüyor.


Apple kamera ihtiyacını artık Çin değil Kore'den tedarik edecekApple kamera ihtiyacını artık Çin değil Kore'den tedarik edecek
Epic Games ve Apple arasında Epic Games ve Apple arasında "Muz" tartışması

PAYLAŞ