Apple hüzünlü, Huawei’de sevinç var - Haberler - indir.com

Apple hüzünlü, Huawei’de sevinç var

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-31 19:04:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Yayınlanan bazı veri raporlarına göre Çinli telefon üreticisi Huawei akıllı telefon pazarında dikkat çekmeye devam ediyor. Üçüncü çeyrek tarafında kendi rekorunu kıran şirket, ilerleyen dönemde daha fazla konuşulacağa benziyor. Çin’deki satışları ile en büyük rakiplerinden olan Apple ile olan rekabet durumu da ortaya çıkıyor. Huawei’nin baktığımız zaman Çin pazarındaki değeri her geçen gün artmaya devam ediyor. Yeni yayınlanan bir rapora göre ise Çin pazarında Apple değerleri düşüyor ve tam aksine Huawei değerleri ise rekor seviyelere ulaşıyor. Bu noktada ise Huawei, üçüncü çeyrekte Çin’in akıllı telefon pazarının yüzde 42’lik bölümünü oluşturmayı başarıyor.

Huawei Çin Pazarına Hakim Olmaya Devam Ediyor

Apple giyilebilir ürün yelpazesini geliştiriyorApple giyilebilir ürün yelpazesini geliştiriyor

Araştırma şirketi Canalys tarafından paylaşılan verilere göre ABD ve Çin arasında yaşanan ekonomik savaşta her iki markada zarar görüyor. Bu noktada Çin’deki Apple Pazar payı geçen yıl yüzde 7 seviyesindeyken kriz sonrası 5’e gerilemiş durumda. İlerleyen günlerde verilecek olan kararların bu rakamları daha da etkilemesi düşünülüyor. Bu noktada Çin’deki Apple Pazar payının daha da düşebileceği bekleniyor. Çin’deki Eylül  ve Temmuz ayı iPhone satışları Apple için kötü seviyelerde ilerledi. Son beş yılın en kötü rakamları olurken bu durum küresel telefon pazarında da yavaşlamaya sebep oldu.

Yaşanan krizler sonrasında Çin’de süper hızlı 5G bağlantısının piyasaya sürülmesi bekleniyor. Huawei 5G teknolojisi ile beraber telefon pazarında iyi bir ivme yakalamayı hedefliyor. Çin’deki telefon pazarında üçüncü çeyrekte daralması beklenen Huawei’nin piyasada 97.8 milyon akıllı telefonu ve 41.5 milyon Huawei cihazları bulunuyor. Bu durum ise 5G gibi hızlı bağlantı ile beraber telefon satışlarının artması bekleniyor. Çin pazarının devamında ise Oppo, Xiaomi, Vivo ve Apple’ın pazarın yüzde 50’lik Pazar payı oluşturduğu gözüküyor.

Apple ise Eylül ayı başında yeni iPhone serilerini piyasaya sürdü. Kamera yenilikleri ve güçlü yapıları ile dikkat çeken modeller şirket için oldukça umut vadediyor. Canalys raporlarına göre yeni modeller sevkiyatın yüzde 40’ını oluştururken, yeni modellerin genel rakamlara ne yansıtacağını görmek için 2-3 hafta gibi bir süreye ihtiyaç bulunuyor.  


Spotify, Apple ve Amazon'a kaybecek mi?Spotify, Apple ve Amazon'a kaybecek mi?
ABD'nin en çok kullanılan mobil ödeme platformu Apple Pay olduABD'nin en çok kullanılan mobil ödeme platformu Apple Pay oldu

PAYLAŞ