Apple, Huawei, OPPO, Samsung ve Xiaomi’den GaN adımı! - Haberler - indir.com

Apple, Huawei, OPPO, Samsung ve Xiaomi’den GaN adımı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-28 16:25:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Teknoloji dünyasının dev isimlerinden Apple, Huawei, OPPO, Samsung ve Xiaomi şirketlerinin ortak olarak üzerinde çalıştığı şarj ile ilgili yeni GaN detayı ortaya çıktı. Günümüzde kullanılan akıllı cep telefonların pil seviyeleri halen istenilen düzeye gelmiş değildir. Bu nedenle de cihazlar halen istenilen düzeyde kullanım süresi sunmuyor. Öyle ki kullanıcılar akıllı cihazlarını yoğun kullanım halinde bir günü dahi çıkaramıyorlar. Yaşanan bu sorunu son teknoloji hızlı şarj desteği büyük oranda çözüyor olsa da halen tam olarak çözülmüş değildir. Ancak bu yüksek hızlı şarj sunan adaptörlerin de normal olarak boyutları da büyük olarak tasarlanıyor. İşte GaN yani yarı iletken malzeme gallium nitride tam da bunu değiştiriyor.

Hali hazırda ticari hale gelmiş GaN temelli şarj cihazları da bulunuyor. Bu silikon temelli olanlardan daha az parçaya ihtiyaç duyan bir alt yapı, küçük boyutlarda fakat yüksek çıkış verebilen şarj cihazlarına imkan tanıyor. Yani aslında tam da kullanıcının isteklerini karşılıyor. Bu konu ile ilgili çalışmalarıyla adından söz ettiren teknoloji devleri Apple, Huawei, OPPO, Samsung ve Xiaomi, çıkışa da hazır olarak belirtildi. Söylentilere bakıldığı kadarıyla tüm isimlerden bu yıl GaN temelli bir ya da birden fazla şarj cihazı satışa çıkacak ya da ürünlerle beraber sunulacak. Spesifik olarak Apple'ın USB-C temelli 65W’lık bir model üzerinde çalıştığı elde edilen bilgiler arasındadır. Bu arada Çinli şirket Xiaomi zaten hali hazırda 65W’lık GaN şarj cihazı çıkardığı da elde edilen bilgiler arasındadır.

Xiaomi Mi 10 Pro AnTuTu’da yeni bir rekor kırdıXiaomi Mi 10 Pro AnTuTu’da yeni bir rekor kırdı

Şirketlerin ortak GaN atılımı ile heyecanlandırıyor

Kullanıcılar için elbette ki her zaman taşınabilecek ve yüksek güç sunacak şarj cihazları oldukça heyecan verici görülüyor. Söz konusu bu yeni sistemler ile akıllı telefonlar çok kısa süreli olarak şarj edilme ile tam günü dolu dolu geçirmelerine imkan tanınıyor. Bu teknoloji sayesinde kullanıcıların şarjla ilgili sorunları minimuma indirilebilir. 

 


Apple fütüristik bir iPhone tasarımına imza attı!Apple fütüristik bir iPhone tasarımına imza attı!
OPPO yeni amiral gemisi FIND X2 serisini canlı video ile tanıtacakOPPO yeni amiral gemisi FIND X2 serisini canlı video ile tanıtacak
Resmi olarak tanıtılan Samsung Galaxy M31 özellikleri ve fiyatıResmi olarak tanıtılan Samsung Galaxy M31 özellikleri ve fiyatı

PAYLAŞ