Apple Hong Kong prostestocularının kullandığı uygulamayı mağazadan kaldırdı - Haberler - indir.com

Apple Hong Kong prostestocularının kullandığı uygulamayı mağazadan kaldırdı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-15 21:34:02
Editör : Muhammed Kaya
Kategori : Akıllı Telefonlar

Apple, Hong Kong’ta protestocuların polis hareketlerini birbirlerine rapor etmesini sağlayan bir uygulamasını Çinli bir gazetenin yasadışı davranışı kolaylaştırmakla suçlamasından sonra App Store’dan kaldırdı.

Apple Hong Kong prostestocularının kullandığı uygulamayı mağazadan kaldırdı

Apple Şirketi Komünist Parti gazetesi People's Daily’nin çarşamba günü HKmap.live uygulamasının "yasadışı davranışı kolaylaştırdığını" yazmasından sonra, hükümet karşıtı protestoculara karşı Pekin’in tarafını tutmak zorunda kaldı. Gazete, "Apple Hong Kong haydutlarına yol mu gösteriyor?" Diye sordu.

Hong Kong gösterileri parlamentoya sunulan bir iade yasasıyla başladı. Apple, HKmap.live'ın "polisi hedef almak ve tuzağa düşürmek için kullanıldığı" ve "kamu güvenliğini tehdit ettiği" gerekçesiyle kaldırıldığını, yerel yasaları ve Apple kurallarını ihlal ettiğini söyledi. HKmap.live, kullanıcıların polis lokasyonlarını, göz yaşartıcı gaz kullanımını ve düzenli olarak güncellenen bir haritaya eklenen diğer detayları bildirmelerini sağlıyordu. Android işletim sistemini kullanan akıllı telefonlar için başka bir sürümü bulunan uygulama hala kullanıma açık. “Hong Kong Siber Güvenlik ve Teknoloji Suçları Bürosu ile, uygulamanın polisi hedefleyip tuzağa düşürmek, kamu güvenliğini tehdit etmek ve suçluların yaşam alanlarındaki insanları mağdur etmek için kullandıklarını doğruladık” dedi.





PAYLAŞ