Apple Homepod'da gizli sensör çıktı? - Haberler - indir.com

Apple Homepod'da gizli sensör çıktı?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-23 14:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

ABD merkezli Apple’ın geçtiğimiz senenin sonlarına doğru piyasaya sürdüğü HomePod mini modelinin yeni özellikleri ortaya çıktı.

Apple HomePod ile ilgili gelen yeni bilgilere göre bu model Apple’ın gizlediği bir sensöre ev sahipliği yapıyor. Bu sensör sayesinde kablosuz hoparlörün nem ve sıcaklık oranı takip edilebiliyor. Apple bu konu hakkında henüz bir açıklama yapmamış olsa da şirketin önümüzdeki günlerde kullanama sunacağı yazılım güncellemesiyle birlikte özelliğin aktif hale gelmesi bekleniyor.

Apple, şarj nedeniyle 2 milyon dolar ceza aldıApple, şarj nedeniyle 2 milyon dolar ceza aldı

iOS 14.5 ile birlikte kabalık ortam belirleme özelliği kullanıma sunulacak

HomePod mini’nin bir fanı açma ya da kapatma gibi işlemleri otomatik olarak da çalıştırabileceği söylenmekte. Texas Instruments tarafından geliştirilen HDC2010 sensörü sayesinde HomePod mini’nin akıllı termostatlarla çok daha iyi bir iletişim kuracağı belirtiliyor. Silindirik bir gövde yapısına sahip olan akıllı hoparlörin 300 dolar fiyat etiketine sahip olan HomePod modelinin ufaltılmış bir versiyonu olarak karşımıza çıktığını söylemek yanlış olmaz.  Gücünü Apple S5 işlemcisinden alan akıllı hoparlör iki farklı renk seçeneğine sahip. 360 derece ses desteği de sunan HomePod mini yerleşik mikrofonlarıyla ortama göre en iyi sesi ayarlama özelliğine sahip. Ürün hakkında açıklamada bulunan Apple bu boyutta sahip ürünler arasında en iyi sesi sunduklarını ifade ediyor. Birden fazla Mini ile stereo kuruluma imkan tanıyan HomePod mini, iPhone’lar ile etkili bir bağlantı da sunuyor.

HomePod mini hoparlörün Türkiye fiyatı ne kadar?

Global pazarda satışa sunulan HomePod U1 çipe sahip iPhone’ları cihazın yanına yaklaştırılınca özel kontrol menüsü açılıyor. Bu sayede çok cihaz müdavimlerine göre daha iyi bir kontrol altyapısı sunuyor. HomePod modelinin yurt dışındaki satış fiyatı 99 dolar olarak belirlenmiş olsa da cihazın Türkiye satış fiyatı ve tarihi henüz belli olmadı. HomePod Türkiye fiyatı açıklandığında sizlerle paylaşacağız.


Apple Watch bir kişinin daha hayatını kurtardıApple Watch bir kişinin daha hayatını kurtardı
Qualcomm'dan performans canavarı işlemci Apple'a rakip geliyorQualcomm'dan performans canavarı işlemci Apple'a rakip geliyor

PAYLAŞ