Apple Hisseleri yerine Microsoft hisselerini almak neden daha mantıklı? - Haberler - indir.com

Apple Hisseleri yerine Microsoft hisselerini almak neden daha mantıklı?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-23 19:03:02
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Soru-Cevap

Şu an için Amerika Birleşik Devletleri'nin en değerli firması olan Microsoft, hala büyümeye devam ediyor. ABD'li yatırımcıların kafası belirli konularda biraz karışık olsa da Apple ile Microsoft arasında kalan yatırımcıların kafalarında yer alan sorunun cevabı aslında belli. 

iPhone XR satışları için sınırları zorluyor

Çok kısa bir süre öncesine kadar Apple, Amerika Birleşik Devletleri'nin gözde firması değerini taşıyordu. Ancak bu durumu koruyamayan Apple, bu durumunu son zamanlarda değiştirdi. Apple yerine Amerika'nın yeni gözdesi Microsoft oldu. Teknoloji devi Apple'ın başarısız değerlendirmeleri sonucunda Microsoft en değerli firma olurken, aynı zamanda Microsoft hisselerinde %2 gibi bir oranda düşüş gözlemlendi. Fakat Apple için aynı şeyleri söyleyemeceğim. Apple hisseleri %9 gibi bir oranla düşüş sergiledi. teknoloji devi Apple'ın göstermiş olduğu bu ani düşüşü, ilk etapta Apple hisselerinin Microsoft'an daha karlı ticaret ortamı yaratmış gibi görünse de işin temeline inildiği zaman aslında hiçte böyle olmadığını görüyorsun. 

En değerli şirket Apple değil, Microsoft olduEn değerli şirket Apple değil, Microsoft oldu

iPhone satışlarındaki bir düşüş şirketin hisse değerlerini ciddi bir şekilde etkileyebiliyor

Akıllı telefon pazarında lider olan Apple, 2018 yılındaki mali karının %63'ü iPhone satışları sayesinde gösterdi. Bir taraftan baktığınız zaman bu oranın bu denli yüksek olma nedeni iPhone'lerin uzun bir yıllar boyunca başarılı olması ve şirkete kar sağlaması. Ancak işin asıl temeline inecek olursak bugün yatırım yapmak isteyen yatırımcıları engelleyen bir durum bulunuyor. Şirketin karının çok büyük bir kısmının iPhone yolu ile elde etmesi şirket adına çok kötü bir durum. Neden diye soracak olursanız ise şu şekilde açıklamak istiyorum; bu yıl yaşanan durum gibi iPhone satışlarındaki bir düşüş şirketin hisse değerlerini ciddi bir şekilde etkileyebiliyor. 

 


İlgili uygulamalar
Tim Cook'un açıklaması, Apple'a değer kaybettirdiTim Cook'un açıklaması, Apple'a değer kaybettirdi
Artık Apple'ların %75'i iOS 12'ye geçtiArtık Apple'ların %75'i iOS 12'ye geçti
800 Dolar Üstü Telefonlarda Apple Pazara Hakim800 Dolar Üstü Telefonlarda Apple Pazara Hakim

PAYLAŞ