Apple hisseleri şaşırtcı bir şekilde düşüşe geçti! - Haberler - indir.com

Apple hisseleri şaşırtcı bir şekilde düşüşe geçti!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-17 20:00:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

2019 yılının Aralık ayında Çin'in Wuhan şehrinde başlamış olan ve dünyayı kısa sürede etkisi altına alan Corona Virüsü, kısa süre içinde tüm dünyaya yayıldı. Binlerce kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan virüs, ekonomiyi de büyük ölçüde olumsuz bir şekilde etkiledi. Üretim yönünde sıkıntı yaşayan şirketler, diğer yandan hisse düşüşleri ile karşı karşıya da kaldı. Son olarak Apple hisseleri gündeme geldi.

Apple hisseleri korkunç bir şekilde düştü

Yeni iPad onaylandı!Yeni iPad onaylandı!

Apple hisseleri düştü

Corona virüsü için kısa süre önce pandemi ilan edildi. Yaşanan bütün bu gelişmeler Apple hisseleri için negatif bir etki oluşmasına sebebiyet verdi. Bir aydan kısa bir zamanda şirketin hisseleri yüzde 25 oranında bir değer kaybına uğradı. Apple hisse senedi, 16 Mart Pazartesi günü 241,95 dolardan açılış yaptı. En yüksek 253,48 dolar değerine ulaşabildi.

BREAKING: All U.S. stocks halted as S&P 500 plunges 7% https://t.co/SW5sJS1gxf pic.twitter.com/wKDDBUvl1c — CNBC Now (@CNBCnow) March 16, 2020

 Salgının etkisini en az seviyelere indirmek isteyen Fed (ABD Merkez Bankası), kısa zaman önce ikinci defa faiz oranlarında indirime gitti. Fakat bu da piyasaların sakinleşmesine yeterli olmadı.  Standart and Poor 500 de (S&P 500) yüzde 7’den fazla düşüş yaşanmasının ardından devre kesici uygulamasını devreye aldı. İşlemler 15 dakika boyunca durduruldu.

Apple hisse senedi fiyatı, 12 Şubat günü 327,20 dolardan kapanış gerçekleştirmişti. Tüm bu gelişmelerin sonucu olarak şirketin hisseleri bir aydan kısa bir zaman sonra yüzde 25 oranında bir değer kaybına uğramış oldu.



PAYLAŞ