Apple hisseleri rekor seviyede kapandı - Haberler - indir.com

Apple hisseleri rekor seviyede kapandı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-09 14:01:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Apple’ın hisse senedi fiyatları rekor seviyelere ulaştı. 144,57 dolar ile kapanan hisse senetleri, şirket için önemli bir kilometre taşı oldu.

Apple'ın hisse senedi fiyatı, Çarşamba günü 144,57 dolardan kapanarak yeni bir rekor kırdı. Bir önceki rekor 2021 Ocak ayı itibariyle yaşanmıştı. Önceki rekor kapanış fiyatını kıran Apple, tüm zamanların en yüksek seviyesine 144,57 ile ulaşmayı başardı.

Apple M1X ve M2 çiplerinin teknik özellikleri ortaya çıktıApple M1X ve M2 çiplerinin teknik özellikleri ortaya çıktı

Yüzde 1.8 yükseliş rekor getirdi!

Cupertino teknoloji devinin hisse fiyatı, rekor kapanışa ulaşmadan önce Çarşamba günü içerisinde yüzde1.8 oranında bir yükseliş yaşadı. Rekor kırılmasında ise istikrarlı bir yükselişin yaşanması önemli bir etken oldu. Öyle ki rekor öncesindeki 6 gün boyunca yükseliş yaşayan hisse fiyatları, 7. günde yaşanan artış ile birlikte rekor seviyelere ulaştı. 2021’in Ocak ayı içerisinde rekor kırması Apple’ın borsada daha fazla dikkat çekmesini sağladı. Rekor, aynı zamanda yeni bir rekor için de uygun bir zemin hazırladı.

Toplam piyasada değeri 2.4 trilyon dolara ulaştı!

Hisse senetleri fiyatlarında yaşanan artış, şirketin piyasa değerinin de artmasını sağladı. Son rapora göre Apple'ın toplam piyasa değeri 2,4 trilyon dolara ulaştı. Apple’ın yaşadığı bu altın dönem, diğer şirketlere karşı da üstünlük kurmasını sağlıyor. Öyle ki Apple hisseleri, bu yıl diğer teknoloji firmalarınınkine karşılık yaklaşık yüzde 9 oranında artış gösterdi. Yaşanan gelişmeler, Apple'ın en büyük katkıyı yaptığı S&P 500 Endeksi’nde de yüzde 16 yükseliş yaşanmasını sağladı.

Apple için beklentiler arttı

Apple’ın hisse senetleri fiyatlarında yaşadığı rekor, Apple'ın büyüme görünümüne ilişkin iyimserlik ve iPhone satışlarının önümüzdeki altı ay içinde artmaya devam etmesi gibi beklentileri de beraberinde getirdi.

Gözler yeni çeyrek rakamlarına çevrildi!

Yaşanan yükseliş ile birlikte şimdi gözler yeni çeyrek rakamlarına çevrildi. Resmi açıklamalara göre Cupertino teknoloji devi, 27 Temmuz Salı günü mali dönemdeki yeni çeyrek kazançlarını açıklayacak. Mevcut rapor hakkında Mayıs ayında değerlendirmelerde bulunan analist Katy Huberty, Apple’ın Haziran çeyreği için beklenenden daha iyi bir performans sergileyebileceğini söyledi. Aslında mevcut çeyrek Apple'ın en yavaş olduğu dönem bu bakımdan etkileyici rakamlar beklenmiyor. Ancak ünlü analist Huberty, şirketin Wall Street beklentilerinden daha iyi performans gösterebileceğine inanıyor.



PAYLAŞ