Apple hisseleri neden düşüyor? - Haberler - indir.com

Apple hisseleri neden düşüyor?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-23 12:00:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Akıllı cihaz üreten teknoloji devi Apple, son dönemlerde hisse fiyatlarında düşüş yaşandı. Peki bu düşüş neden yaşandı? Eylül ayında yeni ürünleri tanıtan Apple, yaptığı reklamlarla insanları heyecanlandırmayı başardı. Fakat bu ürünleri insanlar satın alacağı zaman aynı heyecanı yaşayamadı. 2018 yılının son çeyreğinde Apple'ın sattığı ürünleri sayısı, yatay bir seyirdeydi. Firmanın %0 ile %5 oran arasında öngördüğü yıl sonu ciro artış oranı yatırımcıları mutlu etmedi. Bu durum ise sert bir satış dalgasına neden oldu.

Yatırımcılar bir hayli tedirgin

Lumentum tarzı Apple'ın bazı parça tedarikçilerinin üretimlerini azaltmasına, bu tür gelişmeleri yorumlamak güç de olsa yatırımcıları tedirgin etti. Her yıl sattığı cihazların raporunu yayınlayan Apple, bu yıl bu rakamları yayınlamayacağını söyleyince yatırımcıları doğal olarak büyük bir korku sardı. Çünkü yatırımcılara göre bu durum acaba Apple'ın bir şeyler mi gizliyor diye düşündürdü. 

Apple, gizlilik odaklı bir yapay zeka Start-Up'ını bünyesine kattıApple, gizlilik odaklı bir yapay zeka Start-Up'ını bünyesine kattı

Apple bu durumdan zaten haberdardı

Araştırma şirketlerinden bir tanesi olan Wedbush Securities'ten Daniel Ives tarafından konuyla alakalı yaptığı açıklamada "Satılan iPhone sayısının açıklanmasına son verilmesi bardağı taşıran son damla oldu." ifadelerini kullanıyor. Son zamanlarda akıllı telefon satışlarındaki yavaşlamaya neden olan Apple, telefon fiyatlarını satarak yanıt verdi. Bu durum ise akıllı telefon piyasası daralırken firmanın rekor karlarına ulaşmasına neden oldu. Ancak Amerika Birleşik Devletleri ve dünya genelinde ekonominin yavaşlaması beklenirken tüketici harcamalarına dair veriler de karışık mesajlar verdi.

 


Apple'ın emojilerini piyasaya sürdüğünden bu yana tam 10 yıl geçtiApple'ın emojilerini piyasaya sürdüğünden bu yana tam 10 yıl geçti
Apple Watch'ı, iPod'a dönüştürebilen aksesuarApple Watch'ı, iPod'a dönüştürebilen aksesuar
Apple'dan katlanabilir telefon sürpriziApple'dan katlanabilir telefon sürprizi

PAYLAŞ