Apple hisseleri 500 dolar seviyesini aştı - Haberler - indir.com

Apple hisseleri 500 dolar seviyesini aştı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-25 12:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Teknoloji devi Apple’ın geçtiğimiz mart ayında borsada 224 dolar seviyelerine erişen hisseler, bugün itibariyle 500 dolar seviyelerini geçti. Şirketin önümüzdeki ay gerçekleştireceği tanıtım etkinliği sonrasında hisselerin daha da değer kazanması düşünülüyor. ABD’li şirket Apple, geçtiğimiz yılın sonlarında patlak veren yeni tip koronavirüs salgını ile beraber yıla zorlu bir giriş yapmıştı. Öyle ki Çin’deki fabrikalarını karantina kapsamında kapatılan ve üretim ağında aksaklıklar yaşayan şirket, bugün borsada yeniden rekora koşmaya hazırlanıyor.

Şirket 2018 yılında borsada 1 trilyon dolar değerini aşan ilk marka olma ünvanını kazanmıştı. Bu yılın başında mart ayından beri borsada değer kazanmaya devam ederken, piyasa değeri geçtiğimiz günlerde 2 trilyon dolar değere ulaşan Apple’ın hisseleri ise bugün, 500 dolar seviyesini aşmayı başardı.

Microsoft, Apple'a karşı Epic tarafında yer aldıMicrosoft, Apple'a karşı Epic tarafında yer aldı

Apple hisseleri 500 doları aştı

Güne 514 dolar ile giriş yapan Apple hisseleri, gün içinde 495 dolara kadar geriledi ve 515 dolar ile en yüksek seviyeye erişti. Şuan için 502 dolardan işlem gören hisseler, düne göre ise %2’lik artış sağlamış oldu. Apple hisseleri, bu yılın mart ayında 224 dolar seviyelerine kadar inmişti. En düşük seviyesinden bu güne hisse senedi fiyatı iki kattan daha fazla artış gösteren Apple, önümüzdeki Eylül ayında yeni nesil iPhone modeller ile beraber yeni teknolojik cihazlarını tanıtarak piyasadaki değerini daha da artıracak. Bu kapsamda yeni Apple Watch ve iPad serilerinin de duyurulması bekleniyor.

Apple’ın şuan için borsada işlem gören 4.275.634.000 adet hisse senedi bulunuyor. Bu hisselerin her birinin liste fiyatı 502 dolar ile çapıldığında Apple yaklaşık 2.13 trilyon dolarlık dev bir piyasa değeri ile ortaya çıkıyor. Apple için bulunduğumuz Ağustos ayında hisselerin daha fazla yatırımcı için uygun hale getirmek için dörde bir hisse bölünmesine gidecek. Bölünme sonrası hisse sahipleri 125 dolarlık dört hisseye sahip olacak.


Apple Haritalar yeni özelliği ile daha ayrıntılı olacak!Apple Haritalar yeni özelliği ile daha ayrıntılı olacak!
Fortnite'tan Apple'a protesto turnuvasıFortnite'tan Apple'a protesto turnuvası

PAYLAŞ