Apple Hisse eğeri kaybediyor - Haberler - indir.com

Apple Hisse eğeri kaybediyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-07 14:12:00
Editör : Emirkan Damar
Kategori : Akıllı Telefonlar

Apple geçtiğimiz Ağustos aylarında 1 Trilyon dolar sınırını geçen ilk şirket olmayı başarmıştı. Fakat son yayınlanan rapordan da gözlemleyebileceğimiz üzere Apple hisseleri tabiri caizse kan kusarak düşüşlere uğruyor.

Gün içerisinde açıklanan yeni rakamlara göre Ağustos ayında piyasa değeri 1 trilyon doların üstüne çıkan Apple firmasının değeri, 1 trilyon doların altına düştüğü açıklandı. Bildiğimiz üzere Apple satışlar konusunda sessiz kalmanın kararını vermişti. Bu karar ile birlikte artık teknoloji devi, iPhone, iPad ve Mac modellerinin satışları ve detayları hakkında sadece yıl sonuna kadar raporlar yayınlanmaya devam edecek. Nikkei Asian Review tarafından yayınlanmış olan raporda, iPhone XR modeline beklenen taleplerin daha düşük olduğu gözler önüne serildi. Yaşanılan bu durumun ardından tedarikçilerine XR üretimini yavaşlatma konusunda talimat veren firma, son zamanlarda bir hayli olumsuz olaylarla baş başa kalmış gözüküyor.

Apple iPhone 5 tamir desteğine son verdiApple iPhone 5 tamir desteğine son verdi

1 Trilyonu önce geçti, sonra düştü

MarketWatch, Apple'ın yaklaşık altı yıl içinde borsadaki en kötü günlerini yaşadığını gösteriyor. Fakat tüm bu detayları bir kenara bıraktığımızda, içerisinde bulunduğumuz dönemin tatil mevsimi olması, Apple için büyük bir fırsat gibi gözüküyor. Bu yüzden Cupertino devi, yeni iPhone modellerinin satışlarının nasıl gittiğine dair detaylı bir analiz yapma ve akıllı telefon pazarında yeni stratejiler geliştirme fırsatı bulacak.

Apple hisseleri ne kadar 1 trilyon dolar değerinin altına düşse de, şirketin piyasaya sunmuş olduğu yeni iPad Pro ve MacBook Air modellerinin, Apple'a ciddi anlamda bir gelir sağlayacağı da gözüküyor. Söz konusu bu durum hakkında bir diğer yayınlanan raporlarda ise, yeni ürünleri ile birlikte, teknoloji devinin önümüzdeki günlerde yeniden trilyon dolarlık şirket ünvanı kazanacağı düşünülüyor.


Huawei'den, Apple ve Samsung'un Cezasına Şok GöndermeHuawei'den, Apple ve Samsung'un Cezasına Şok Gönderme
Yeni Güncelleme Apple Watch Series 4'ü Bozuyor!Yeni Güncelleme Apple Watch Series 4'ü Bozuyor!
Apple artık şirketin satış rakamlarını paylaşmayacakApple artık şirketin satış rakamlarını paylaşmayacak

PAYLAŞ