Apple Haritalar, Koronavirüs testi yapılan merkezleri gösterecek - Haberler - indir.com

Apple Haritalar, Koronavirüs testi yapılan merkezleri gösterecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 35 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-13 13:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Koronavirüsle mücadele döneminde daha önce çeşitli projelerle gündeme gelen Apple, yeni bir adım attı. Hastalık şüphesi olan kişilerin testlerin yapılacağı doğru merkezlere gitmesinin ne kadar önemli olduğunu bilen teknoloji devi test merkezlerini Apple Haritalar’da gösterecek. 

Koronavirüsle mücadele döneminde attığı adımlarla hem sağlık ekiplerine, hem de dünya üzerindeki milyonlarca kullanıcına yardımcı olan Apple bu alanda yeni bir adım daha attı. Son dönemlerde “Haritalar” servisini de bu alanda daha kullanışlı hale getirmeyen başlayan şirket, koronavirüs test merkezlerinin artık Apple Haritalar’dan tespit edilebilmesini sağlayan bir özellik yayınladı. 

Apple koruyucu maske üretmeye başladıApple koruyucu maske üretmeye başladı

Koronavirüs testlerinin her hastanede uygulanmıyor olması pek çok karışıklığı da beraberinde getiriyor. Hastalık riski olan kişilerin acilen sağlık kuruluşlarına başvurması gerekiyor ancak yanlış hastaneye gitmek hem hasta için, hem de o hastanede bulunan diğer hastalar için bir risk oluşturuyor. Bu karışıklığın önüne geçmek isteyen Apple ise koronavirüs testi uygulanan sağlık kuruluşlarını Apple Haritalar servisi üzerinden işaretleyerek kullanıcıları bu konuda bilgilendirdi. Yeni özellik sayesinde hem bu dönemde farklı nedenlerle hastaneye gitmesi gerekenler, hem de salgından etkilendiğini düşünen hastalar hangi merkeze gitmeleri gerektiği konusunda fikir sahibi olabilecek. 

Yeni özellikle birlikte sağlık hizmeti sağlayıcısının adı, türü(laboratuvar, hastane vb.), adresi, telefon numarası, web sitesi gibi çeşitli bilgiler yer verecek olan Apple bu özelliği şimdilik sadece Amerika Birleşik Devletleri’nde erişime sundu. Şirketin uluslararası kullanıma sunacağı tahmin edilen bu özelliğin ülkemizde ne zaman aktif olacağı ise henüz bilinmiyor. 

 


Eski Apple başkan yardımcısı Ruben Caballero Microsoft'a transfer olduEski Apple başkan yardımcısı Ruben Caballero Microsoft'a transfer oldu
Apple Watch'ta otomatik antreman anımsatıcısı nasıl kapatılır?Apple Watch'ta otomatik antreman anımsatıcısı nasıl kapatılır?

PAYLAŞ