Apple Haritalar, Google Haritalar'ı geride mi bırakıyor? - Haberler - indir.com

Apple Haritalar, Google Haritalar'ı geride mi bırakıyor?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-05 16:00:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Yazılım

Apple şirketinin eski çalışanı Justin O'Beirne, haritalar servisinde son gelen güncelleştirmeler sayesinde Google Haritalar'ı yakalamaya başladığını belirtti.

Apple Haritalar, Google Haritalar'ı geride mi bırakıyor?

Bu gelişmelere inanması zor olsa da Google ve Apple'ın ilişkileri bir zamanlar oldukça iyiydi. Hatta Google'ın 2007 yılındaki CEO'su olan Eric Schmidt, Steve Jobs ile birlikte sahneye çıkmıştı. Fakat Google, Android işletim sistemini inşa ederek Apple şirketine rakip olması ilişkilerini bir köşeye attı. Steve Jobs, bu konuda Google'ı hırsızlıkla suçladı. Hatta bu suçlamalar yetmedi, Google servislerine rakip servisler oluşturdu ve rekabeti en üst seviyeye çekti. Bu rekabetin bir ürünü olarak da Apple Haritalar oldu. Fakat bu şirketin haritalar uygulaması, Google Haritalar'dan biraz uzak kaldı. Rekabet konusunda pek de ciddiye alınmayan Apple Haritalar, artık Google Haritalar kadar çok kullanılıyor.

Apple iPhone 5 tamir desteğine son verdiApple iPhone 5 tamir desteğine son verdi

Apple şirketinin eski çalışanı Justin O'Beirne, geçtiğimiz yıl yayınladığı bir blog yazısında Google Haritalar'ın, Apple şirketinin haritalar uygulamasından ne kadar üstün olduğunu anlatmıştı. Bu seferde WWDC 2018'de yapılan bir açıklama ile Apple Haritalar yeniden inşa edildiğini ve Apple kullanıcılarına çok daha gelişmiş bir harita sunacaklarını duyurmuştu. O'Beirne, güncellemelerin ardından Apple Haritalar ve Google Haritalar'ı tekrar inceledi. Bu incelemeden oldukça etkilenmiş görünüyor. Performans ve arayüz konusunda Google ile rekabet edebilecek seviyeye gelen Apple Haritalar, Google Haritalar'da olmayan bazı özellikleri de barındırıyor. Apple Haritalar, Google Haritalar ile rekabet edecek seviyeye gelmesi konuşulurken, eksik özelliklerin bulunması nedeniyle ilerleyen zamanlarda Google Haritalar'ı bile geçeceği söyleniyor.


Apple, Türkiye'deki cihaz fiyatlarında indirim yaptı!Apple, Türkiye'deki cihaz fiyatlarında indirim yaptı!
Yeni Güncelleme Apple Watch Series 4'ü Bozuyor!Yeni Güncelleme Apple Watch Series 4'ü Bozuyor!
Apple'ın Problem Yaşadığı Pazarlar Arasında Türkiye de VarApple'ın Problem Yaşadığı Pazarlar Arasında Türkiye de Var

PAYLAŞ