Apple, Güvenlik Araştırma Cihazı Programı'nı başlattı - Haberler - indir.com

Apple, Güvenlik Araştırma Cihazı Programı'nı başlattı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-24 11:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Bugün yeni bir açıklama yapan Apple “Güvenlik Araştırma Cihazı Programı” dahilinde ilk özel iPhone'un ilk araştırmacıya gönderildiğini açıkladı.

Bu sene Temmuz ayında “Güvenlik Araştırma Cihazı Programı” adını verdiği yeni bir proje başlatan Apple bu programla araştırmacılara, araştırmacıların güvenliğini dijital güvenlik açısından analiz etmelerine yardımcı olacak koruma sigortası politikalarının yanı sıra kendine özgü kod yürütme ile donatılmış özel iPhone'lar sunmayı amaçlıyordu. Bu konuda adım atan şirket bugün ilk özel iPhone'un ilk araştırmacıya gönderildiğini açıkladı. Şirket ilerleyen günlerde daha fazla özel iPhone’u programa dahil edecek.

Yeni Apple Glass'ın bir özelliği ortaya çıktıYeni Apple Glass'ın bir özelliği ortaya çıktı

Apple Güvenlik Araştırma Cihazı Programı sayesinde, iOS'unun güvenliğini artırmayı umuyor. İlk araştırmacının özel iPhone'u almasıyla birlikte program resmi olarak başladı. Apple bu güvenlik araştırmaların, hackerların cihazlara sızmak için kullanabilecekleri tüm kusurları ve olası güvenlik açıklarını tespit ederek önlemler alınmasında büyük öneme sahip olduğunu vurguluyor.

Apple araştırmacılara 1.5 milyon dolar ödül kazanma hakkı sunuyor

Son dönemlerde yayımladığı güncellemelerle kullanıcılar için daha fazla güvenlik sunan şirket bu hedefe ulaşmaya çalışıyor. Şirket yaptığı açıklamada iPhone'ların bazı iOS sürümlerinin yakın zamanda yaşadığı siber saldırılara karşı da dayanıklı hale geleceğinin de altını çizdi.

Mac'larde keşfedilen bir güvenlik açığı kullanıcıları riske atıyor

 Program kapsamında yapılan anlaşma gereği araştırmacılar, özel iPhone'larda 12 ay boyunca güvenlik açığı arayacak ve isteyen araştırmacılar bu süreyi uzatma imkanına da sahip olacak. Ve tespit edilen güvenlik açıkları Apple dışında hiçbir kurum veya kuruluşla paylaşılmayacak. Ek olarak  özel iPhone'lara sahip olan araştırmacılar, güvenlik açığı tespit etmeleri durumunda 1.5 milyon dolara kadar ödül kazanma fırsatını da yakalayacak.

 


Apple'ın Titan Projesi: 2024 yılına kadar kendi kendini süren otomobil üretimini Next Level pil teknolojisi ile hedeflediğini söylüyor!Apple'ın Titan Projesi: 2024 yılına kadar kendi kendini süren otomobil üretimini Next Level pil teknolojisi ile hedeflediğini söylüyor!
Apple Watch, Apple TV, Apple Fitness için sorun giderilmesi için çalışmalar başladıApple Watch, Apple TV, Apple Fitness için sorun giderilmesi için çalışmalar başladı

PAYLAŞ