Apple Grup Face Time açığını bulan genci ödüllendiriyor - Haberler - indir.com

Apple Grup Face Time açığını bulan genci ödüllendiriyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 1 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-08 11:15:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Teknoloji

Akıllı telefon sektörünün öncü firmaları arasında olan Apple, Grup FaceTime görüşmelerindeki gizlilik açığını gidermek amacıyla geliştirdiği iOS 12.1.4 güncellemesini dağıtmaya başladı. Söz konusu olan bu açık, Apple’a Michele Thompson çocuğu 14 yaşındaki Grant Thompson oldu. Cupertino merkezli firma kendisine bildirilen bu güvenlik açığını çözmekte oldukça yavaş davrandığı için suçlanıyor olsa da, Catalina Foothills Lisesi öğrencisi olan Grant Thompson’ın açığı keşfeden kişi olarak hakkını teslim diyor. Apple tarafından The Verge sitesine gönderilen açıklamada, açığın keşfedilmesinden ötürü Thompson ailesinin ödüllendirileceğinin altı çizildi. Aynı zamanda Grant Thompson’ın eğitim hayatına katkıda bulunmak için ayrıca bir ödül verileceğini de şirket yetkilileri duyurdu. Ancak şirket Thompson ailesine ne kadar ödül vereceği konusunda şu an için bir açıklama yapmadı.

Apple Rus kullanıcılarının verilerini Rusya'da saklıyorApple Rus kullanıcılarının verilerini Rusya'da saklıyor

Güvenlik araştırmacıları verilen ödülden memnun değil

Akıllı telefon sektörünün devlerinden olan Apple’ın hata keşiflerini bulan kullanıcılarına karşı ödüllendirme konusundaki tavrının biraz kafa karıştırıcı olduğunu biliyorsunuz. Firma, iOS sürümündeki hataları keşfeden kişilere tam 3 sene önce ödeme yapma kararı alarak ödül vermeye başlamıştı. Fakat gel görelim ki bu durum güvenlik araştırmacılarını Apple’a yardım konusunda teşvik edecek nitelikte olmamıştı. Firma geliştiricilere 200 bin Dolar’a kadar para ödülü vaad ediyor olsa da, birçok araştırmacı bulduğu açığı başka bir yere satmanın Apple bildirmekten daha çok kazançlı olduğunu düşünüyor. Kısa bir süre önce bir güvenlik araştırmacısı büyük bir macOS açığını gün yüzüne çıkarmıştı. Fakat Apple Mac’teki güvenlik açıkları için ödeme yapmaya başlayıncaya kadar bu açığı Apple verme fikrinin kötü olduğu ifade etmişti. Şirket şu an yalnızca iOS sürümü için keşfedilen açıklara ödül veriyor.


Apple animoji kataloğunu genişlettiApple animoji kataloğunu genişletti
Tim Cook konuşmasıyla, Apple hisselerini yükselttiTim Cook konuşmasıyla, Apple hisselerini yükseltti
Apple Watch'u el telsizi gibi kullanarak konuşma nasıl yapılır?Apple Watch'u el telsizi gibi kullanarak konuşma nasıl yapılır?

PAYLAŞ