Apple, GPS Hizmeti İçin Coherent Navigation Şirketini Satın Aldı! - Haberler - indir.com

Apple, GPS Hizmeti İçin Coherent Navigation Şirketini Satın Aldı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-05-19 13:17:33
Editör : Hümeyra Aydınlı
Kategori : Teknoloji

Apple, harita hizmetini güçlendirmek adına Coherent Navigation'ı satın aldı. Şirket, Google Maps ile bağlarını koparmasının ardından Kaliforniya eyaletinin Bay Area şehrinde bulunan Coherent Navigation satın alarak navigasyon servisini güçlendirme çalışmalarına başladı.

GPS ve navigasyon teknolojileri üzerine odaklanan ve bu alanda en verimli şirketlerden biri olarak bilinen Coherent Navigation bundan sonraki çalışmalarına Apple çatısı altında devam edecek. Apple ise bu satın alma işlemi ile harita ve GPS sistemi konusunda bir hayli gerisinde kaldığı Google ile arasındaki açığı kapatmayı hedefliyor.

MacRumors sitesi tarafından yayınlanan bu habere ilişkin henüz doğrulayıcı bir açıklama yapılmadı ancak Coherent Navigation'ın kurucularının LinkedIn profillerini Apple çalışanı olacak değiştirmeleri ile haberin doğruluğu ortaya çıkmış oldu.

Öte yandan Apple, üreteceği elektrikli arabada bu sistemi kullanabileceği ve gelişmiş navigasyon sistemi sayesinde aracın otonom bir otomobil olarak karşımıza çıkabileceği düşünülürken, bünyesine kattığı haritaya ne gibi özellikler ekleyeceği ve nasıl geliştirmeler yapacağına dair bir açıklama yapmadı. 





PAYLAŞ