Apple Google'ın en büyük müşterisi! - Haberler - indir.com

Apple Google'ın en büyük müşterisi!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-30 12:00:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Şirketler için bulut üzerinden sunulan hizmetler giderek yaygın hale gelirken bu alanda lider markalardan birisi de Apple. Ancak yeni yayınlanan rapor, Apple'ın bulut servislerde Google'dan da yardım aldığını ortaya çıkardı.

Özellikle fotoğraf ve dosya depolama gibi farklı hizmetler için tüm dünya genelinde kullanıcılarına iCloud hizmetini sunan şirket, kullanıcıların da bulut sistemini daha fazla benimsemesi nedeniyle her geçen gün daha fazla alana ihtiyacı oluyor. Kendi veri merkezlerini kurarak operasyonlarının büyük bir bölümünü kendi bünyesinde yürütse de Apple tüm talebe cevap veremiyor. Konu ile ilgili yapılan açıklamalarda, Apple'ın üçüncü taraf bulut şirketlerinden de bu konuda yardım aldığı net bir şekilde belirtildi. Dışarıdan alınan hizmetlerde Google'ın ilk sırada yer alması ise dikkat çekti. 

Apple kalp pillerine zararlı cihazlarını açıkladı     Apple kalp pillerine zararlı cihazlarını açıkladı     

Harcamalar her yıl yüzde 50 oranında artıyor!

Apple ile ilgili mevcut veriler Theinformation adlı haber sitesinde yer aldı. Yapılan açıklamalara göre Apple'ın Google Cloud hizmetleri için yaptığı harcamalar her yıl yüzde 50 oranında artış gösteriyor. 8 exabayttan fazla veriyi Google bulut servislerinde saklayarak kullanıma sunan Apple, aldığı hizmetlere karşılık 300 milyon dolara yakın yıllık bir harcama yapmak durumunda kalıyor. Mevcut ödemeler ve kullanımlara bakıldığında ise Google'ın bulut servislerindeki en büyük müşterisi Apple. Apple’ın ardından Google servislerini en çok kullanan 2. şirket ise ByteDance (TikTok uygulamasının ana şirketi). Ancak Apple’ın kullandığı depolama alanı, ByteDance’e göre yaklaşık 16 kat daha fazla. 

Kullanıcı gizliliği nasıl sağlanıyor?

Apple gibi dünya devi bir şirketin kullanıcıların kişisel verilerini içeren dosyaların 3. taraf bir bulut hizmetinde tutması kuşkusuz kullanıcılarda tedirginlik yarattı. Özellikle haberlerin dış basında yer almaya başlaması ile birlikte bu konu ile ilgili pek çok farklı spekülasyon yer alsa da uzmanlar tarafından yapılan değerlendirmelerde sürecin risk taşımadığı belirtildi.

Açıklamalara göre Apple tarafından kullanılan alanlardaki tüm veriler, sadece Apple’a ait özel anahtarlar ile şifreleniyor. Bu nedenle veriler ele geçirilse dahi herhangi bir şekilde şifrenin kırılması söz konusu olmuyor. Verilere erişim için özel şifreleme sistemleri ile kullanıcı verilerinin güvenli bir şekilde depolanmasını sağlayan Apple, böylece risk almadan depolama konusunda alternatif çözümlerden de yararlanabiliyor. 



PAYLAŞ