Apple, Google ve Dropbox'a İtalya'da veri ihlali soruşturması - Haberler - indir.com

Apple, Google ve Dropbox'a İtalya'da veri ihlali soruşturması

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-09 14:00:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Teknoloji

İtalya'nın rekabet kurulu AGCM içlerinde Apple, Google ve Dropbox da yer alan altı farklı kuruluşun bulut depolama hizmetleri hakkında veri ihlaline dair soruşturma başlattı.

Teknoloji endüstrisi ile ilgili çevrimiçi yayınlar yapan ünlü haber kuruluşu TechCrunch'ın yayınlamış olduğu yeni bir habere göre İtalya'nın rekabet kurulu, aralarında AppleGoogle ve Dropbox da bulunan altı farklı kuruluşun bulut depolama hizmetleri hakkında soruşturma başlattı.

Huawei, Google'ı yenebileceklerine inanıyorHuawei, Google'ı yenebileceklerine inanıyor

İtalya'nın rekabet kurulu AGCM tarafından Apple, Google ve Dropbox'a soruşturma açıldı

İtalyan rekabet kurulu AGCM, mevzu bahis olan servislerin ticari amaçlar ile kullanılmak amacı ile kullanıcılarına ait verileri nasıl topladıklarını ve bu verileri ne şekilde kullanıklarını net bir şekilde açıklamadıkları için haklarında inceleme başlattı.

Kurul bu servislerin "hizmet şartları" metinlerinde yer alan adil olmayan maddeleri ve şirketleri bazı yasal yükümlülüklerden muaf tutan hükümleri inceliyor.

Bunlara ek olarak kullanıcılara kendi yasal hakları ve hizmet sağlayıcısının sahip olduğu haklar hususunda kapsamlı bilgiler veren bu metinlerin İngilizce konuşma oranı diğer Avrupa ülkelerine kıyasla daha az olan İtalya'da neden sıklıkla İngilizce olarak sunulduğu da soruşturmalar arasında.

Temmuz ayında İtalya, Amazon ve Apple'a Beats kulaklıklar ile ilgili de bir tekelcilik soruşturması başlatmıştı. Apple'ın kendisine ait resmi satış kanallarının dışında kalan sayısız perakendecinin başta Beats kulaklıklar olmak üzere birçok Apple ürününün satışını yapmasını engellediği ve bu tekelcilik faaliyetine Amazon'un da destek verdiği iddia edilmişti



PAYLAŞ