Apple Glass'la brilikte yeni bir iPod geliyor - Haberler - indir.com

Apple Glass'la brilikte yeni bir iPod geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-19 15:00:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Apple’ın bir süredir sızıntılarla gündemden düşmeyen Apple Glass modeli için yeni bir açıklama geldi. Şirket aynı zamanda yeni bir iPod modeli üzerinde de çalışmaya başladı

Apple’ın AR / artırılmış gerçeklik ile VR / sanal gerçeklik temellerini bir potada eriterek harmanlayacak olan ürünü Apple Glass’ın tanıtım tarihiyle ilişkili yeni sızıntılar gündeme geldi. Şirkete yakın güvenilir bir kaynağın aktardığı verilere göre Apple yeni sanal gözlüğünü 2022’de WWDC kapsamında tanıtacak. Gözlükle ilgili daha önce de gelen sızıntılarda da 2022 tarihi veriliyordu. Bugün gelen bilgiler Apple’ın planlarını iyice netleştirdiğini gösteriyor.

Apple Car'ın pilleri ABD'de üretilebilirApple Car'ın pilleri ABD'de üretilebilir

Apple Glass “Sony micro OLED” ekranlar ile geliyor

Gözlük hakkında daha önce gelen sızıntılara göre tam 8K çözünürlükte iki adet ekran taşıyacak cihaz, göz takip özelliğine de sahip olacak. Dışında bir LiDAR sensör ile birden çok sayıda kameranın olacağını duyduğumuz Apple Glass modelimim tasarımı hakkında bir şey söylemek zor. Çünkü cihazın şuan sadece taslak görselleri bulunuyor. Elbette bu tasarım yüzde 100 kesin değil ancak Apple’ın prototipinin taslaklardaki gibi göründüğü bilgisi veriliyor. Bunun yanı sıra Apple’ın 2022’de yeni bir iPod modeli de tanıtacağı söylenmekte. Tamamen güncellenmiş bir versiyon olarak karşımıza çıkacağı söylenen yeni iPod modeliyle ilgili şuanda pek fazla bilgi olmasa da cihazın yüksek çözünürlükü ses desteği taşıdığı düşünülüyor.

Apple Glass genel kullanıcı kitlesine ulaşacak gibi durmuyor

Kullanıcıların Apple Glass için ilk etapta heyecanlandığı bir gerçek olsa da bu ilgili ürüne olan meraktan kaynaklı gibi görünüyor. Çünkü bu konsepttekine benzer bir model gündelik kullanıma yani sürekli kullanıma uygun değil. Kullanıcılar aslında daha önce hazırlanan konseptlerdeki gibi sürekli olarak kullanabilecekleri standart bir gözlük gibi bir AR gözlük hayal ediyor. Fakat Apple’ın tanıtacağı model böyle olmayacak. Bunun yanı sıra cihazın oldukça yüksek bir fiyat etiketi de olacak. Hem günlük kullanıma uygun olmaması, hem de yüksek maliyet kullanıcıları Apple Glass’tan uzaklaştırabilir gibi görünüyor. Cihazın yaklaşık olarak 3 bin dolar bandından satışa çıkacağı aktarılıyor. Apple’ın bu modelde beklediği başarıyı yakalayıp yakalayamayacağını önümüzdeki sene göreceğiz.


Apple Bitcoin satın aldığı iddia ediliyorApple Bitcoin satın aldığı iddia ediliyor
Apple sistem güncellemelerinde daha az alan kaplayacakApple sistem güncellemelerinde daha az alan kaplayacak

PAYLAŞ