Apple Glass'ın muhtemel özellikleri - Haberler - indir.com

Apple Glass'ın muhtemel özellikleri

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-22 19:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Apple’ın Apple Glass için aldığı patentler önümüzdeki yıllarda tanıtılacak olan arttırılmış gerçeklik gözlüğünün muhtemel özellikleri hakkında bilgi sahibi olmamızı sağladı.

Apple’ın ilerleyen yıllarda tanıtması beklenilen Apple Glass ile sanal nesneleri gerçek dünyaya sorunsuz bir şekilde nasıl harmanlayacağını merak ediliyor.

Apple Glass Steve Jobs Heritage Edition isimli özel sürümüne sahip olabilirApple Glass Steve Jobs Heritage Edition isimli özel sürümüne sahip olabilir

AR teknolojisi üzerinde çalışmalarına devam eden şirketin Apple Glass’ı resmi olarak ne zaman tanıtacağı henüz bilinmiyor. Şirketin sanal gerçeklik gözlüğü için yeni ortaya çıkan üç patent başvurusu, sanal nesneleri gerçek nesnelerle karıştırma konularına odaklanıyor.

Apple'ın daha önce başvurduğu ancak yeni ortaya çıkan; Zaman Aralıklı Görüntüleme Sistemi, Geometrik Faz Lensli Görüntü Sistemleri ve Geçiş Görselleri Kullanarak Küçük Görüş Alanı Ekranını Azaltma başlıklı patentleri, şirketin artırılmış gerçeklik gözlüğünün bazı özelliklerini de ortaya çıkardı.

Apple Glass'ın muhtemel özellikleri neler?

Zaman Aralıklı Görüntüleme Sistemi patentinin açıklamasında Apple, "Gerçek dünya ile görüntü içeriğini birleştirmek için tatmin edici optik sistemler sağlamada zorluklar; dikkat edilmezse, optik kalite ve diğer performans özellikleriyle ilgili sorunlar ortaya çıkabilir. Optik sistem, gerçek dünyayı birleştirmek ve görüntüleri görüntülemek için zaman serpiştirme tekniklerini ve / veya polarizasyon efektlerini kullanabilir. Polarizasyon anahtarları ve ayarlanabilir lensler gibi değiştirilebilir cihazlar, ekran görüntülerinin çerçeveleri ile senkronizasyon içinde kontrol edilebilir." İfadeleri yer alıyor.

Şirket bu patentle, Apple Glass aracılığıyla sanal görüntüleri gerçek ortamda gecikme yaşamadan zamanında göstermeyi amaçlıyor. Bu da Apple Glass, üç boyutlu sensörler, LiDAR veya üç boyutlu radyo frekans sensörlerine sahip olabileceğini gösteriyor.

Apple sanal gerçeklik gözlükleri için yeni bir patent başvurusu yaptı

Geometrik Faz Lensli Görüntü Sistemleri patenti ise genel olarak bir önceki patentle aynı amaca yönelik bir patent. Fakat bu patent senkronizasyonun zamanlama yönlerine daha az odaklanılmış hali.

Geçiş Görselleri Kullanarak Küçük Görüş Alanı Ekranını Azaltma patentinin açıklamasında: "Örneğin, sanal içerik ekranın çevresel bir kenarına yaklaşırken sanal içerik kırpılabilir veya kesilebilir. Şeffaf ekranın, sınırlı dinamik aralığı, optik şeffaf ekranın görüş alanı sınırlarında sanal içeriğin görülmesini veya anlaşılmasını zorlaştırabilir." Açıklaması yer alıyor.

Apple’ın bu patent için önerisi ise  kullanıcının görüş alanına (FOV) girerken veya çıkarken sanal nesneleri en mantıklı şekilde ekrana yerleştirmek.


Apple Glass “Sony micro OLED” ekranlar ile geliyorApple Glass “Sony micro OLED” ekranlar ile geliyor
Yeni Apple Glass'ın bir özelliği ortaya çıktıYeni Apple Glass'ın bir özelliği ortaya çıktı

PAYLAŞ