Apple Glass hakkında yeni iddialar - Haberler - indir.com

Apple Glass hakkında yeni iddialar

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-21 09:31:01
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Heyecanla beklenen Apple Glass adlı akıllı gözlük hakkında yeni bir fiyat ve özellik iddiaları ortaya çıktı. Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Apple tarafından sır gibi saklanan akıllı gözlük hakkında ortaya bir takım iddialar daha çıktı. Bu iddialara göre, artırılmış gerçeklik yetenekleri ile ön plan çıkacak olan Apple Glass, için başlangıç fiyatı 499 dolar olacakken, farklı lens seçenekleri ve daha fazla kullanıcıya sunulacak. 

Apple Glass ile ilgili yeni iddialar

Cihazın adı ile ilgili herhangi bir değişikliğin olmayacağını aktarılırken farklı lens seçenekleri bir Apple ürününden bekleyeceğiniz üzere ekstra ücrete tabi tutulacak. Her iki lenste de ekranlar olacağı ve bununla hareketler kullanarak etkileşime geçilebileceğinin de altı çiziliyor. Söz konusu bu akıllı gözlüklerin orijinal Apple gözlüklerin orijinal Apple Watch akıllı saatlerde olduğu gibi bir iPhone ile eşleşmesi gerekecek olması da yeni bilgiler arasında yer alıyor. 

Çin, Apple ve Qualcomm gibi devleri Çin, Apple ve Qualcomm gibi devleri "Güvenilmez" listesine alabilir

Apple'ın bu yeni ürününü normalde sonbahardaki iPhone etkinliğinde duyurusunu yapmayı planladığı fakat yüz yüze görüşmelerde uygulanacak sınıflandırmalar sebebiyle duyurunun Mart 2021 yılında gerçekleşecek olan etkinliğe ertelendiği dile getirildi. Apple Glass adlı akıllı gözlüğün piyasaya çıkışı ise 2021 sonu ya da 2022 yılının başı olacak gibi gözüküyor. Bu bilgilere ek olarak aynı zamanda, Apple'ın daha geleneksel artırılmış gerçeklik başlığı üzerinde de çalışıldığı aktarılan bilgiler arasındadır. Bu ürünün Facebook’un Oculus Quest modeline benzeyeceği tahmin ediliyor. iOS 14 sızıntısı ise Gobi kod adlı bir uygulama ile yeni artırılmış gerçeklik deneyimlerinin test edildiğini ortaya çıkartmıştı.

Apple Glass'ın fiyatı

Artırılmış gerçeklik özelliği üzerine kurulan Apple Glass adlı ürünün 499$ fiyat etiketine sahip olacağı söyleniyor. Söz konusu bu akıllı gözlüğün numaralı cam seçeneğinin de bulunacağı söylenirken aynı zamanda, bu durumun ürünün fiyatını artıracağı da aktarılıyor. Ürünün prototip versiyonunda kullanılan çerçevenin plastik olması söylenirken, esas versiyonun da metal bir çerçeveye sahip olacağı dile getiriliyor. Apple Glass adlı artırılmış gerçeklik gözlüğünde kamera gibi bir özellik olmayacak. Bu durum gizlilik açısından önemli olsa da kullanıcının deneyimlerini etkileyecek gibi gözüküyor. Yakın zaman içerisinde daha fazla detayın ortaya çıkacağı düşünülen Apple Glass hakkında elde edilen bilgiler şu an için bu kadardır. 


Apple, Apple Watch için tasarlanan yeni arayüzleri tanıttıApple, Apple Watch için tasarlanan yeni arayüzleri tanıttı
Apple 500 milyon dolar ceza ödeyecekApple 500 milyon dolar ceza ödeyecek
Apple sanal gerçeklik şirketi NextVR’ı satın aldıApple sanal gerçeklik şirketi NextVR’ı satın aldı

PAYLAŞ