Apple, Gelirlerini 30 Temmuz'da Açıklıyor - Haberler - indir.com

Apple, Gelirlerini 30 Temmuz'da Açıklıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-02 13:42:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Bildiğiniz üzere her sene teknoloji devi firmalar yılın gelirini belirten çeyrek raporları yayınlıyor. Apple’dan bu konuyla ilgili olarak bugün bir açıklama geldi. Dünyanın teknoloji devi olan Apple son çeyrek raporunu 30 Temmuz’da yayınlayacağını açıkladı! 

Teknoloji üretici firmalardan bazıları kullanıcıya sundukları hizmetin yanı sıra, her sene gelirleriyle de tüm dikkatleri üzerine topluyorlar. Öyle ki bazı teknoloji şirketlerinin yıllık gelirlerinin toplamı, ülkelerin toplam mali değerinin de üzerinde olabiliyor. Durum bu olunca, kamuoyu teknoloji devi şirketlerin toplam gelirlerini de ciddi olarak önemsiyor. 

Huawei, Samsung ve Apple Satışlarını Geçti!Huawei, Samsung ve Apple Satışlarını Geçti!

Apple Çeyrek Raporunu Açıklayacak 

2019 İlk Çeyrek Akıllı Telefon Pazar Payları Açıklandı

Teknoloji devi firmaların arasında ilk onda yer alan Apple, yatırımcı ilkeleri için olan internet sitelerinden bugün son çeyreğin mali değerlerini detaylı bir şekilde ne zaman açıklayacaklarını açıklayan bir yazı paylaştı. Apple’dan gelen bu açıklamaya göre şirket mali değer tablosunu 30 Temmuz tarihinde dünya kamuoyu ile paylaşacak. Bu durumun aslında beklenen bir şey olduğunu da söyleyebiliriz. Çünkü Apple daha öncelerinde de son çeyreğin raporunu ne zaman açıklayacağını öncesinden bilgilendiriyordu. 30 Temmuz tarihinde Apple, internet üzerinden canlı yayın yaparak toplam gelir tablosunu kamuoyuyla paylaşacak. 

Apple’ın 2. Çeyreğe Oranla Beklenen Mali Tablosu 

Apple ilk çeyrek geliri dudak uçuklattı

Apple bildiğiniz gibi 2. Çeyrek raporunu 30 Nisan’da kamuoyuyla paylaşmıştı. Açıklanan bilgilere göre şirketin 58 milyar dolar gelir ve 11.56 milyar dolar kar etmesi, gelişen teknoloji pazarında Apple’ın hala oldukça güçlü olduğunu gözler önüne sermişti.  Şirket 2. çeyrekte açıkladığı rapora göre gelirinin 31.05 milyar dolarını iPhone’lardan, 11.45 milyar dolarını kullanıcılara sağladığı hizmetlerden, 5.51. milyar dolarını Mac bilgisayarlardan, 5.13 milyar dolarını giyilebilir teknoloji aksesuarları ve ev ürünlerinden, 4.87 milyar dolarını ise iPad’lerden elde ettiğini duyurmuştu. 

Apple 18 Milyar Dolar Kâr Elde Etti!

Hal böyle olunca şirketin 3. çeyrekte de açıklayacağı rapor için kamuoyunda ciddi bir beklenti oluştu. Apple’ın 30 Temmuz’da açıklayacağı son çeyrek raporunda ki değişen gelirin 52.5 milyar dolar ile 54.5 milyar dolar arasında, brüt kar marjının yüzde 37 ile yüzde 38 arasında olmasına, faaliyet giderlerinin 8.7 milyar dolar değere sahip olması ve vergi giderlerinin ise yüzde 16.5 seviyelerinde olması beklenmekte. 


Apple, Teknoloji Savaşını KaybediyorApple, Teknoloji Savaşını Kaybediyor
Apple, Samsung Sözünden VazgeçtiApple, Samsung Sözünden Vazgeçti

PAYLAŞ