Apple Gelir Rakamlarını Arttırmaya Devam Ediyor - Haberler - indir.com

Apple Gelir Rakamlarını Arttırmaya Devam Ediyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-06 14:28:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Apple’ın son dönemlerde uyguladığı zamlar ile beraber cihaz satışları belli oranda gerilemişti. Ancak artan bu fiyatlar ile beraber şirketin gelirini yükselttiği belli oldu. Yeni açıklanan raporlara göre satış rakamları beklenen oranda olmasa da, Apple’ın iPhone modellerinden elde ettiği gelirin yüzde 29 oranında arttığı açıklandı. Mali yılın dördüncü çeyreğine yönelik yayınlanan finans raporlarına göre şirketin 62.9 milyar dolarlık toplar gelir hedefine ulaştığı gözüküyor. Bir önceki senenin aynı döneminde ise 52.5 milyar dolar bir gelir rakamı görmüştü. Hem satış rakamı hemde karı ile Wall Streen’teki beklentileri fazlasıyla başarmış durumda gözüküyor.

Apple Satış Rakamları

iPhone XS Bilinmeyen İki Gizli Büyük Özelliğe SahipiPhone XS Bilinmeyen İki Gizli Büyük Özelliğe Sahip

Mali yılın dördüncü çeyreği Eylül ayı ile beraber sonlandı. Bu noktada yeni iPhone Xs ve iPhone Xs Max modellerinin satışlarının ilk iki haftalık performansı bu rapora etki etmiyor. Diğer yandan Ekim ayında sunulan iPhone XR’ın satışlarının da sonuçları etkilemediğini belirtelim. iPhone satışlarındaki genel büyüme yavaşlamış olarak gözükse de ortalama satış rakamı 793 dolara yükselerek Apple’daki işleri yoluna koymuşa benziyor. Bir önceki çeyrekteki iPhone satışlarının ortalama rakamı ise 724 dolar seviyelerinde idi.

Ortalamada bir iPhone satış fiyatındaki artış Apple’ın fiyat noktasındaki stratejisinin işe yaradığını sergilemiş oluyor. iPhone X ile beraber ABD’de 1000 doları aşan cihazlar arasına giriş yapmıştı. Bu yılda bu süreç devam etti ve ABD üzerinde iPhone XR 749, iPhone Xs 999 ve iPhone Xs Max modeli ise 1099 dolar başlangıç fiyatları ile satışta oldu. Bu yıl ki Apple lansmanı ile beraber ise 399 dolarlık iPhone SE satışları da durdurulmuş oldu. Henüz yeni olan hafta içi gerçekleşen etkinlik ile beraber yeni iPad Pro ve Mac modellerini gördük. Yenilenmiş Apple MacBook Air cihazı ABD’de 999 dolar ve 1199 dolar fiyat etiketlerine yükselmiş durumda.

Mac Mini ise 499 ve 799 dolar fiyat etiketlerinde olurken Apple Pencil 2 ise 99 dolar ve 129 dolar fiyatlardan pazara giriş yaptı. Apple’ın iCloud ve Apple Music gibi servislerinin geliri ise 10 milyar dolar seviyelerine yükselerek en yüksek dönemlerini geçirdiler.  


iPhone'lar Artık Yağmur Altında Daha İyi ÇalışacakiPhone'lar Artık Yağmur Altında Daha İyi Çalışacak
iPhone 8 ve iPhone X'e yavaşlatma özelliği geldiiPhone 8 ve iPhone X'e yavaşlatma özelliği geldi

PAYLAŞ