Apple gelecekte titanyum kullanmanın bir yolunu buldu! - Haberler - indir.com

Apple gelecekte titanyum kullanmanın bir yolunu buldu!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 44 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-04 13:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

ABD Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Ticari Marka Ofisi’nde ortaya çıkan yeni bir patente göre Apple, ilerleyen yıllarda ürünlerinde titanyum kullanacak.

Geçmişten günümüze dek piyasaya sürdüğü cihazlarında kalite ve tasarımı bir arada sunan ABD merkezli teknoloji dev bunu sağlayabilmek için bugüne kadar alüminyum kullanıyordu. Ancak uzun zamandır alüminyumdan daha dayanıklı bir materyal arayasına giren Apple, ürünlerinde titanyum kullanmanın bir yolunu bulmuş gibi gözüküyor.

Apple'ın sanal gerçeklik gözlüğünün çıkış tarihi belli oldu!Apple'ın sanal gerçeklik gözlüğünün çıkış tarihi belli oldu!

Geçtiğimiz aylarda ortaya çıkan birkaç patentte farklı materyaller üzerinde çalışmalar yaptığı anlaşılan Apple’ın bu patenleri arasında metal iplikle dokuma kumaşına kadar pek çok farklı ürün ve materyal yer alıyordu. Bugün ortaya çıkan yeni bir patent şirketin ürettiği cihazlarda alüminyum yerine titanyum kullanabileceğini gösteriyor.

Apple alüminyum yerine titanyum kullanabilir!

“Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Ticari Marka Ofisi”nde bugün ortaya çıkan yeni bir patente göre Apple, titanyum kullanarak yüzeylerde mat bir görünüm sağlamanın bir yolunu buldu. Patentte dokulu bir yüzeye sahip titanyum yüzeye sahip olan elektronik cihazların korunmasına dair çeşitli bilgilere yer verilmiş.

Apple'dan yeni patent yeni Macbook Pro'yla her şey değişebilir

Patentte ki “elektronik cihazlar” ifadesinden anlaşılacağı üzere Apple’ın bu başvuruyu gelecek yıllarda piyasaya süreceği iMac, iMac Pro, iPad, iPhone, MacBook Air, MacBook Pro, Mac Mini ve hatta Apple Watch ürünleri için aldığı düşünülüyor. Eğer şirket bu patenti hayata geçirirse teknolojik ürünlerinde titanyum materyalini kullanmaya başlayacak.

Tabi bununla birlikte şirket pazara çıkardığı ürünlerinin kalitesini de ciddi oranda arttırmış olacak. Titanyumun yüksek dayanıklılık derecesi göz önünde bulundurulduğunda cihazların yüzey sertliği artacağından darbelere karşı da daha dayanıklı bir yapıya sahip olacak. Buda özellikle iPhone’lar için “Aşırı hassasiyet” şikayetini ortadan kaldırabilecek bir teknoloji. Ayrıca titanyum yapıyla elektronik cihazların içindeki bileşenlerde eskiye oranla daha iyi korunabilecek.

Ancak şirketin piyasaya süreceği elektronik cihazlarda alüminyum yerine titanyum kullanmaya başlaması üretim maliyetini de arttıracağından, Apple eğer bu teknolojiyi kullanmaya başlarsa gelecek yıllarda piyasaya süreceği ürünlerin fiyat etiketi de epey artacak. Bu nedenle şirketin bu teknolojiyi ilk etapta tüm ürettiği cihazlarda sunmak yerine sadece üst düzey cihazlarda kullanması bekleniyor.


Apple Watch Series 6'nın kesinleşen özellikleriApple Watch Series 6'nın kesinleşen özellikleri
Plessey'i satın almak isteyen Apple'a Facebook engeliPlessey'i satın almak isteyen Apple'a Facebook engeli

PAYLAŞ