Apple, Fiş Adaptörlerini Toplatıyor - Haberler - indir.com

Apple, Fiş Adaptörlerini Toplatıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-29 12:02:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Apple 2003-2010 senesinde üretmiş olduğu fiş adaptörlerini elektrik akımı tehdidi nedeniyle geri topluyor!

Cupertino merkezli şirketten geçtiğimiz gün fiş adaptörleri ile ilgili bir açıklama geldi. 2003 - 201 senesinde üretilmiş olan fiş adaptörlerinin kullanım süresini aştığından dolayı, müşterilerine bu adaptörleri kullanmalarını bırakmasını söyledi. Apple bazı adaptörlerinin elektrik çarpmasına neden olabileceğini açıkladı.

Apple Türkiye veya İthalatçı Garantili iPhone Ne Anlama Geliyor?Apple Türkiye veya İthalatçı Garantili iPhone Ne Anlama Geliyor?

Gönüllü Geri Çağırma Ve Değişim Teklifi

Apple bu ürünlerin oluşturulabilecek risklerine dair açıklama ardından kullanıcıları adaptörleri kullanmaması ve değiştirmesi adına teşvik edebilmek içinde, adaptörlerin firmaya getirilmesi durumunda geri değiştireceklerini de açıkladılar. Garanti kapsamında Apple firmasının ne kadar hassas olduğu kullanıcıları tarafından da bilinir. Apple herhangi bir ürününde kedisinden kaynaklı bir sorun yaşandığını tespit ettiğinde müşterilerine bu ürünle ilgili ücretsiz değişimler sağlıyor. Müşteriler bizim misafirimizdir politikasıyla yola çıkan Apple'ın senelerdir bu tutumunu bozmadan ilerledi ve müşteri mağduriyetinin de bu şekilde önüne geçiyor.

Apple Türkiye veya İthalatçı Garantili iPhone Ne Anlama Geliyor?

Söz konusu arıza üç uçlu adaptörlerde meydana geliyor. AC duvar tipi priz adaptörlerinde olan bu arıza , dünyanın farklı ülkelerindeki elektirik prizine uyum sağlayan Apple Dünya Seyahat Kiti'nin adaptörünü de kapsamakta. 

Bir Apple Ürününe Sahip Olduğunuzu Kanıtlamanız Gerekli

Her ürününde yaşanmayan ancak bazı ürünlerde yaşanması ihtimali olan bu tehlikenin önüne geçebilmek adına Apple resmi sitesinden bir açıklama yaptı. Üç uçlu duvar prizi adaptörlerinin, nadiren de olsa dokunulduğu zaman elektrik çarpması gibi riski kazalar oluşturabileceğini söyledi. Her şeyden önce müşterilerinin güvenliğinin ön planda olduğunun altını çizen firma, bu adaptöre sahip tüm müşterilerinden kullanımlarına son vermelerini rica etti.
Dünyanın farklı ülkelerinde bu sorunu yaşayan kullanıcıların yapmış olduğu şikayetlerle ortaya çıkan bu soruna karşılık, Apple bu olayın altı kişide yaşandığının açıklamasını yaptı. Ancak yaşanan bu kazaların ne kadar ciddi boyutlarda olduğunu ya da hangi ülkelerin hangi şehirlerinde olduğu hakkında bir açıklama yapmadı.

Apple, Destek Uygulaması Geliştiriyor

Apple böyle durumların yaşanmaması için tüm müşterilerini yetkili teknik servislerine ya da Apple mağazalarına davet ediyor. Elinizde bulunan üç uçlu adaptörle, Apple mağazalarına ya da teknik servislerine giderek, ürünü yenisiyle değiştirebilirsiniz. Şirket bir Apple ürününe sahip olduğunuzu kanıtlamak için, Mac, iPhone ya da iPod'unuzun seri numarasıyla ürün almış olduğunuzu doğrulamanız gerektiğinin de altını çizdi. Adaptörü yenisiyle ücretsiz değiştiren Apple, bu hizmetten müşterilerinin faydalandığından emin olmak istiyor.


Apple Türkiye Uluslar Arası Garanti'den ÇıkartıldıApple Türkiye Uluslar Arası Garanti'den Çıkartıldı
Apple teknik servis ücretler belli olduApple teknik servis ücretler belli oldu
Apple tedarikçileri yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanacaklarApple tedarikçileri yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanacaklar

PAYLAŞ