Apple firmasına olan ilgi gün geçtikçe azalıyor mu? - Haberler - indir.com

Apple firmasına olan ilgi gün geçtikçe azalıyor mu?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-22 14:00:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Geçtiğimiz günlerde Apple firmasına ait bir grafik tablosu ortaya çıktı. Grafiklere bakıldığında Apple firmasının ne kadar büyük bir tehlikede olduğunu görebiliriz.

Apple firmasına olan ilgi gün geçtikçe azalıyor mu?

Macworld tarafından edinilen bazı bilgilere göre Apple, yeni iPhone modellerini piyasaya sürdüğü günden beri beklediği ilgiyi bulamadı. Satışa sunulduğu günün bitiminde birçok cihaz stoklarda kaldı. Bir önceki iPhone modellerine bakıldığı zaman bu modeller piyasaya çıktığı gün içerisinde mağazaların önünde uzun kuyruklar oluşuyordu. Fakat yeni Xs ve Xs Max modelleri satışa çıktığı zaman mağazaların önünde bulunan kuyruk uzunluğu oldukça azdı. 

Apple Music'te beklenen değişiklik gerçekleştiApple Music'te beklenen değişiklik gerçekleşti

Apple firmasına ait edinilen bilgilere göre, Apple'ın artık eskisi kadar ilgi görmediğini gözler önüne seriyor. Google aramaları baz alınıp yapılan bu araştırmaya göre ise her yıl Apple lansmanından sonra Google aramalarında ciddi artışlar oluyordu. Fakat bu son tanıtımlar sonrasında bakıldığında o kadar da fazla bir artış olmadığı gözlemlendi. Apple firmasına ilginin azalması nedeniyle akıllı telefon sektörünün bir hayli gelişmesiyle bağlantı kurulabilir. Fakat şirket, ortaya çıkan bu sonuçları görmezden gelmiyor. Apple'ın dev bir sıçrayış yapması için büyük paralar harcandığı gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Apple, Cupertino'da kurulan tüketici elektroniği, bilgisayar yazılımı, kişisel bilgisayar tasarlayan ve geliştiren Amerikan çok uluslu bir şirkettir. Apple firması 1 Nisan 1976 tarihinde kurulmuştur. Kuruluşundan sonra Mac bilgisayarları üzerinde yoğun olarak çalışan şirket daha sonra tüketici elektroniği konusuna da yönelmeye başlayınca bugünlerdeki en önemli ve en büyük şirketler arasında yer almayı başarmış. iPhone cihazları ile birlikte 2007 yılında şirketin ismi değişmiştir.

Ortaya çıkan bazı bilgilere göre Apple firmasına olan ilginin azaldığını belirten bu raporlar incelendiğinde, geçmiş yıllarda herhangi bir iPhone modeli çıkacağı zaman bu model merak ediliyor ve Apple mağazalarının önünde metrelerce kuyruk oluşuyordu. Şirketin geçtiğimiz günlerde çıkarttığı yeni Xs ve Xs Max modelleri için bu kuyruk gözle görülür bir şekilde azaldı. Bu azalmanın teknoloji piyasasındaki yeni gelişen teknolojik ürünler ve tasarımlar olduğu belirtiliyor. Bu düşüş için şirketin büyük bir sıçrama yapması için büyük miktarda para harcadığı da belirtiliyor.


Apple, Müzik Analiz Şirketi Asaii'yi Satın AldıApple, Müzik Analiz Şirketi Asaii'yi Satın Aldı
Apple CarPlay'de Google Haritalar'ı kullanmanın 5 avantajıApple CarPlay'de Google Haritalar'ı kullanmanın 5 avantajı
Apple'ın Pixel 3'den Alması Beklenilen 5 ÖzellikApple'ın Pixel 3'den Alması Beklenilen 5 Özellik

PAYLAŞ