Apple, FaceTime davası için 18 milyon dolar ödeyecek! - Haberler - indir.com

Apple, FaceTime davası için 18 milyon dolar ödeyecek!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-01 20:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Apple, FaceTime davasının sonuçlandırılması için 18 milyon dolar ödemeyi kabul etti. Teknoloji şirketi, FaceTime uygulaması içerisinde usulsüzlük yapmakla suçlanırken, yüksek ücret ödemeyerek davanın sonuçlandırılmasını kabul etti. 

Apple, FaceTime davasının sonuçlanması için 18 milyon dolar ödeme yapacak

2017 yılında açılan FaceTime davası, şirketi iOS 6 sürümünde FaceTime uygulamasını bilerek kullanılmaz bile hale getirmek gerekçesiyle suçlanıyordu. Kullanıcıların akıllı cihazlarını iOS 7'ye yükseltmek zorunda kalarak zor durumda bırakıldıklarını iddia eden toplu dava, davacının lehine sonuçlanacak gibi gözüküyordu. Teknoloji şirketi Apple, iOS 6 boyunca FaceTime sunucularında kullanılmış olduğu bağlantı sistemi için üçüncü parti yazılımlarına para ödüyordu. VirnetX adlı bir şirket tarafından patenti alınan bu sistem için Apple, artış gösteren FaceTime kullanıcıları ile beraber milyonlar kaybetmeye başladı. 

Apple Music, Samsung akıllı TV'lere geldiApple Music, Samsung akıllı TV'lere geldi

iOS 7 ile yeni bir bağlantı sistemine geçerek üçüncü parti yazılımlarına ihtiyacı kalmayan şirketi davacılar, iPhone 4 ve 4S kullanıcılarının yazılımlarını iOS 6'dan yükseltmek istemedikleri sonucu FaceTime uygulamasını bilerek kullanılmaz bir hale getirmekle suçlandılar. Apple, 2017 yılı içerisinde "ücretsiz bir uygulama olduğu için kullanıcılarının ekonomik zarara uğramış olmamasından" dolayı toplu davanın reddedilmesini istese de, bu istekleri kabul edilmedi. Yaşanan bu olayın sonucunda ise Apple, davanın artık sonuçlandırılması adına 18 milyon dolar ödemeyi kabul ettiler. Apple 18 milyon dolar ödeyecek olsa da, toplu dava üyelerinin her birinin alacağı ödeme ise 3 dolar geçmeyecek şekilde olacak. 

 


NHSX uzmanları Apple ve Google'ın geliştirdiği koronavirüs uygulamasını reddettiNHSX uzmanları Apple ve Google'ın geliştirdiği koronavirüs uygulamasını reddetti
Apple Store açılış tarihi için resmi açıklamaApple Store açılış tarihi için resmi açıklama
Apple katlanabilir iPhone için batarya geliştiriyorApple katlanabilir iPhone için batarya geliştiriyor

PAYLAŞ