Apple, Facebook'a cephe aldı - Haberler - indir.com

Apple, Facebook'a cephe aldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-06-06 10:20:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Uygulama

Uzun bir süredir, kullanıcılarının gizli tutulması gereken verilerini Cambridge Analytica ile paylaşan ve geçtiğimiz günlerde ismi yine veri gizliliği ihlaline farklı bir konuyla karışan Facebook'a gelen tepkiler bitmiyor. Dünyaca ünlü büyük şirketlerden de oldukça büyük tepkiler alan Facebook'un kendini aklaması oldukça zor görünüyor. Facebook'a bu anlamda tepki veren isimlerin arasına bir yenisi eklendi. Teknoloji dünyasının dev isimlerinden biri olan Apple'ın CEO'su Tim Cook, geçtiğimiz günlerde CNN'E bir röportaj verdi. Verdiği röportajda veri gizliliği hakkında da bazı açıklamalarda bulunan Apple CEO'su, ucu Facebook'a dokunan bazı cümleler de kurdu.

Cook, veri gizliliği konusunda ciddi düzenlemelerin yapılması gerektiğini söyledi

Facebook kullanıcılarının veri gizliliğini ihlal ettikten sonra, bu konuyla alakalı diğer şirket yöneticileri sık sık açıklamalarda bulunmaya başladı. Kişisel verilerin korunmaması gibi bir durum içerisinde ismi geçen bugüne kadar yalnızca Facebook değil, Google da olmuştu.

Geçtiğimiz günlerde CNN'e röportaj veren Apple CEO'su, kişilerin veri gizliliğinin ihlal edilmesi hakkında da konuştu. Cook, bu anlamda ciddi bir şekilde düzenleme yapılması gerektiğinin altını çizerek, bu konunun kontrolünün tamamen kaybolduğunu dile getirdi. Bununla ilgili olarak, Apple Safari'de bir düzenleme yaptı ve diğer teknoloji devlerinin, kullanıcılarının verilerini izlemesinin önüne geçti. Veri gizliliği ihlali hakkında konuşulunca, konu Facebook'a da geldi. Cook, sosyal medya kullanıcılarının bu anlamda çok da bilinçli olmadığının altını çizdi. Google ve Facebook, kullanıcılarının verilerini çalıyor ve Cook'a göre kullanıcılar bu bilgilerinin neden çalındığını ve nerede kullanıldığını bilmiyorlar. Bu nedenle kullanıcıların bu anlamda bilinçlenip, bu tarz durumlarda daha fazla ses çıkarması gerektiğini düşündüğünü söylüyor. Bilindiği üzere, Facebook'un veri skandalının ardından, platformun kullanıcı sayısında herhangi bir eksilme olmamakla birlikte, kullanıcı sayısının arttığı gözlemlendi. Bu nedenle Cook bu konuda haklı olabilir..





PAYLAŞ